- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
SPOR

Analig Judo Grupları Sona Erdi

Anadolu Yıldızları Ligi, İç Anadolu Bölgesi Judo Grup Müsabakaları Tamamlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Sporun tabana yaygınlaştırılması, daha fazla müsabakanın yapılması, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturulması, illerdeki yerel faaliyetler sonucu keşfedilen yetenekli sporcuların spora kazandırılması, ulusal düzeyde sürdürülebilir yetenek takip sistemi oluşturulması hedefleri doğrultusunda oluşturulan Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) grup müsabakaları  kapsamında İç Anadolu Judo grup karşılaşmaları Kırşehir de düzenlendi.
21-22 Ocak 2017 tarihleri arasında Kırşehir Spor Salonunda gerçekleştirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo İç Anadolu grup  müsabakaları, heyecanın ve kazanma hırsının fazla olduğu karşılaşmalar sonunda  tamamlandı. Müsabakalara Ankara – Çankırı – Kayseri – Konya – Nevşehir – Niğde – Sivas – Yozgat – Aksaray  – Kırıkkale ve Kırşehir ile birlikte 11 il ve toplamda da 146 sporcu, antrenör ve idareci katılım sağladı. Açılış seremonisi ile başlayan karşılaşmalarda  ilk gün erkeklerde 26-30-34-38-42-46, bayanlarda 24-28-32-36-40-44 kilogramdaki sporcular mücadele ederken, ikinci gün erkeklerde 50-55-60-66-+66, bayanlarda 48-52-57-63-+63 kilogram müsabakalarında yapılan mücadeleler karşılaş-malar tamamlandı.
İki gün boyunca devam eden Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) İç Anadolu bölgesi  Judo grup müsabakalarında gruplarında almış oldukları puanlar sonunda ilk altıncı sırayı alan takımlar Yarı Finallere katılma hakkı elde etti. Dereceye giren  takımlar, Erkeklerde  birinci Konya, ikinci Aksaray, üçüncü Ankara, dördüncü Kırşehir, beşinci Sivas ve altıncı Kayseri olurken; Bayanlarda birinci Ankara, İkinci Konya, üçüncü Aksaray,  dördüncü Sivas, beşinci Kırşehir ve altıcı Kırıkkale oldu.
Müsabakalarda dereceye giren sporcular Madalya ve Başarı belgeleri; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Şaban GÜNEŞ, Şube Müdürü Bekir  ATASOY, Judo Federasyonu temsilcisi Meral SETAN, Merkez Hakem Kurulu Antalya Bölgesi hakemlerinden Fatma AVCI ve Altan HARMANKAYA ile sporcuların antrenörleri ve idarecileri tarafından verildi.
Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir