- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Cumhuriyet Bayramımızı Kutladık

29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 95. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlçemiz Mucur’da ise çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlama töreni pazar günü İlçemiz Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir Orta Okulu önünde bulunan Atatürk Büstüne İlçemiz Kaymakamımı Kaya ÇELİK, Belediye Başkanı Ali ŞAHİN’in çelenk sunulmasıyla başladı.
Törene ÇELİK ve ŞAHİN’in yanı sıra Cumhuriyet Savcısı Orçun Deniz TAŞKIN, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Okul Müdürleri, çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı ardından buradaki tören saygı duruşu ile İstiklal Marşının okunmasının ardından sona erdi.
Daha sonra İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK ve Belediye Başkanı Ali ŞAHİN Kaymakamlık Makamında çok sayıda daire amirlerinin tebriklerini kabul etti.
Tebriklerin kabulünün ardından İlçe Otogarında düzenlenen tören alanına geçildi. Tören İstiklal Marşının okunmasının ardından Kaya ÇELİK ve Ali ŞAHİN öğrencilerin bayramını kutladı.
Günü anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Kaymakamımız Kaya ÇELİK; “Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgesinde ve tüm dünyada güvenli, güçlü ve istikrarlı bir devlet olmasından endişe duyanların sergilemeye çalıştıkları tüm yıkıcı, bölücü tehditlere karşı uyanık ve hazır olmalıyız. Devletimizi sürekli kılmanın, ancak huzur, güven ve barış içerisinde yaşayan, her alanda görev ve sorumluluklarını bilen bir toplumla mümkün olduğu, bu gücü oluşturmada toplumun tüm fertlerine önemli görevlerin düştüğü asla unutulmamalıdır” şeklinde sözlerine son verirken öğrencilerin 29 Ekim konulu şiirler okumasıyla tören devam etti.
Halk oyunları, güreş müsabakaları ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü nedeniyle yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından tören sona erdi. Haber:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir