- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

İlçemiz Bu Yıl Doğalgaza Kavuşacak

Geçtiğimiz hafta Kırşehir’e gelen ve burada Kaman ve Mucur’a bu yıl doğalgaz geleceği müjdesini veren Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasının ardından bu iki ilçemizde doğalgaz alt yapı çalışmalarına hız verildi.
AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kaman ve Mucur ilçelerine bu yıl doğalgaz geleceğini belirterek Kaman kaymakamı Murat Girgin ile birlikte KIRGAZ Genel Müdürü Selçuk Aksakaloğlu ile bir araya geldi.
Yapılacak çalışmalar hakkında Genel Müdürü Aksakaloğlu ile birlikte görüşen Milletvekili Arslan, doğalgaz dağıtım lisansının genişletilmesi için EPDK’ya başvuruda bulunan KIRGAZ’ın dağıtım bölgesinin Kaman ve Mucur şehirlerini de kapsayacak şekilde genişletilmesi hususundaki taleplerinin 27.10.2016 tarihli ve 6559-5 sayılı Kurul Kararı ile onaylandığını ve KIRGAZ’ı Kaman ve Mucur ilçelerine bu yıl yatırım çalışmalarına başlayacağını söyledi.
Milletvekili Arslan, “Doğal gaz lisansı kapsamı genişletilen KIRGAZ, belediye
meclis kararları gereği ve ilgili mevzuat çerçevesinde yatırım çalışmalarına 2017 yılı içerisinde başlayacak. Doğalgazın şehrimize ve ilçelerimize sağlayacağı avantajların farkındayız ve bu yöndeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Mucur ve Kaman’a tekrardan hayırlı, uğurlu olsun. İnşallah bu iki önemli ilçemizde hemşehrilerimiz de doğalgaz kullanmaya başlayacak ve kışları ısınmada büyük kolaylık yaşayacaklar’’ dedi.
Öte yandan, Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, yatırımcı firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek talepleri dinledi. Burada tesis kurmak isteyen, müracaat edenlere ücretsiz yer tahsisi yapılacağı sözünü verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir