- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL

İlçemizde Çok Yüklü Miktarda K.D.V ve İşçilik Vergilendirme Sorunu Var Mı?

2009 Yerel seçimlerinden sonra, ilçemizde büyük bir artış gösteren ve hala da devam eden, bir çok binalar ve yapılar çoğaldı. Bununla birlikte İlçemize büyük oranda K.D.V ve taze canlı paralar girdi.
Bu binalara bir çok iş, malzeme ve işçilik harcandı. Oysa İlçemizde bina içi işçiliği ve elektrik malzemesi satışı yapan bir çok sanatkâr götürü olarak mı çalışıyor? Yoksa Gerçek usulde mi? Misal olarak verecek olursak Elektrikçilik mesleğinde İlçemizde sayılı derecede Gerçek usulde vergi veren çok az esnaf var. Basit usul de Esnaf yoksa bile bu binaların yapılan elektrik malzeme ve işçilik oranları çok büyük meblâğlar tutmakta. Acaba bunların vergisi, SGK’sı, malzeme giriş çıkış ve işçilik faturaları kesildi mi? Bu binaların elektrik işçiliğini ve malzemesini kimler temin etti? Bu soruyu sorarken İlçemiz yetkili ve görevlilerini Başta İlçemiz Malmüdürlüğünü de görev ve sorumluluklarını yerine getirmek üzere göreve davet ediyoruz. Çok büyük meblâğlar oynayan bir tutar ortaya çıkmakta. Örnek olarak yukarıda da belirttiğimiz gibi 2009 yılı itibarîyle bu güne kadar tahmini yaklaşık 3000 adet belki de daha fazla, bunun kesin sonucunu ancak yetkilerden öğrenebileceğimiz oranda daire yapılmıştır. Yapılan bu daireleri kimler yaptı? Bu dairelerin daire başı işçilik, işçi çalıştırma stopaj, malzeme girdi ve çıktıları faturaları kesildi mi?
Kesildi ise İlçemiz ekonomisi ne kadar büyüdü? Kesilmedi ise burada her türlü vergi kaçakçılığı var mı? Daire başı ortalama işçilik ve malzeme fiyatıyla 3.500,00 – 4000,00 TL arasında bir fiyat verecek olursak. Bu kadar daire ile, bu miktarı kıyaslayacak olursak, ortaya çok büyük miktarda vergi kaybı çıkacaktır.
Bu haberimizle birlikte Adliye, Bilhassa Maliye ve malî Polis ekiplerimiz olmakla beraber, konuya mutabık olabilecek bütün görevli yetkili resmi daire ve âmirlerimizi göreve davet ediyoruz. Bu menfaat ülke, millet ve devlet menfaatidir. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir