- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Kadir Gecesinde İl ve İlçelerde Camiler Doldu Taştı

Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi’nde vatandaşlar İl ve İlçelerdeki camilere akın etti.
İlçemiz Mucur’da ise Kadir Gecesi münasebetiyle sevgili Peygamberimizden kutsal bir emanet olarak muhafaza edilen, Lengerlioğlu Camiinde ziyaretine açılan “Sakal-ı Şerif”, vatandaşların akımına uğradı.
Lengerlioğlu Camii İmam-Hatibi Mesut ÇELİK’in özverili gayretleriyle Sakal-ı Şerif ziyaretine gelen vatandaşlarımız için cami önüne çadır kurularak çeşitli ikramlarda bulunulması memnuniyetle karşılandı.
Kırşehir’de Camilerin içerisinde yer bulamayan vatandaşlar, cami bahçelerinde hasır ve kilimlerin üzerinde namazlarını kıldılar. Kur’an-ı Kerim’de, bin aydan hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesi dolayısıyla Kırşehir’de camiler doldu taştı.
Kırşehir’de, Kadir Gecesi’nin feyzini yaşamak isteyen binlerce kişi, iftardan hemen sonra camilere akın etti. Hoca Ahmet Yesevi camisine gelenler, “Bin aydan daha hayırlı” olarak nitelendirilen Kadir Gecesi’nin manevi atmosferini teneffüs ettiler.
Hoca Ahmet Yesevi camisinin dolması üzerine, birçok kişi caminin avlusuna serdikleri seccade ve sergiler üzerinde teravih namazını kıldılar. Akşam namazından itibaren camilere akın eden Kırşehir’liler İl Müftüsü Mehmet YAMAN’ın yapmış olduğu vaazı dikkatle dinlediler.
Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği “Kadir Gecesi” programında İl Müftüsü Mehmet YAMAN, Namaz öncesinde yapmış olduğu vaazında;“ Kadir Gecesi, tüm insanlığın kadrini yücelten bir gecedir. Zira Rabbimiz bu gecede gönderdiği Kur’an-ı Kerim ile insanlığı muhatap almış, son ve mükemmel din olan İslam ile insanlığı şereflendirmiştir. Kadir; izzet, şeref, değer ve itibar demektir. Yeryüzünün mükerrem varlığı olarak yaratılan insanoğlu, bu lütfun kıymetini bildiği ve varoluş gayesini gerçekleştirdiği oranda kadrini yüceltecektir. İnsan olarak Rabbimiz katında değer bulmamızın yolu, insanlık olarak birbirimizin kadrini ve kıymetini bilmekten geçmektedir. Kadir Gecesi, Kur’an’la, Kur’an’ın getirdiği adaletle, merhametle, hikmetle ve selametle kıymet bulma gecesidir.
Mübarek Kadir Gecesi için Kur’an-ı Kerim’de müstakil bir sure tahsis edilmiş, bu surede gecenin en güzel biçimde tasviri yapılmıştır. Kadir suresi, bizlere üç temel mesaj ile gelir: Birinci mesaj, surenin ilk ayetinde yer alan “Biz onu Kadir Gecesinde indirdik.” hükm-i şerifindedir. Yüce Rabbimiz bu gecenin kutsiyetinin doğrudan Kur’an’a bağlı olduğunu ifade buyurur. Kadir gecesi nasıl Kur’an ile değer bulmuşsa, insan da aynı şekilde Kur’an’a bende olmakla özgürleşir, olgunlaşır, yücelir. Dolayısıyla Kadir gecesinde biz müminlere düşen en büyük vazife, asırlar önce dünya semasına inerek insanlığı aydınlatmaya başlayan Kur’an’ı, kalbimizin semasına yeniden indirmektir.” diye konuştu.
Kılınan teravih namazının ardından cami çıkışında cemaate ikramlarda bulunuldu. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir