- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

MUCUR DEVLET HASTANESİ DİYALİZ ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

Kronik böbrek hastalarının yaşam süresini uzatmayı ve böbrek hastalarının yaşam kalitesini arttırmayı amaç edinen Kırşehir Kamu Hastaneleri Birliği AEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mucur ek  hizmet binası, Diyaliz Ünitesi’nde, güvenli, temiz, huzurlu,  ve ferah bir ortamda diyaliz  hizmeti veriliyor.

Konuyla ilgili hastane Mucur Ek hizmete Binası sorumlu başhekim yardımcısı Uzm. Dr. İlknur Öztürk;

“ Mucur’da Hastanemiz bünyesinde hemodiyaliz ünitesi yoktu ve bu büyük bir eksiklikti. Daha önceki araştırmalarımızda hastanemizde diyaliz olmadığı için, 18 tane hastanın haftanın 3günü Kırşehir’de tedavi olduklarını gördük. Halkımızın bu ihtiyacını gidermek için, gerek maddi gerekse manevi birçok sıkıntı çeken hastalar artık hastanemizin servis aracı ile evlerinden alınıyor ve diyalize girdikten sonra tekrar servis ile evlerine bırakılıyorlar.. Halkımızın bu ihtiyacını gidermek için, SağlıkBakanlığımızın 4 tane yeni cihaz desteği ile beraber hemodiyaliz ünitesini bitirip Mayıs ayında hasta kabulüne başladık.

Diyaliz ünitemiz, hastanemizin, 2. Katında kendine özel girişi olan, 4 yatak ve 4 cihaz kapasitelidir. Hasta yatakları başında LCD televizyonlar bulunmaktadır. Ayrıca tedavi gören hastalarımıza yemek serviside yapılmaktadır. Diyaliz ünitemizde nefroloji uzman Doktorumuz, sorumlu hekimimiz,1 tane  diyaliz teknikeri, 2 tane hemşire ve idari Sağlık personelimizle  görev yapmaktayız.

Şuanda diyaliz ünitemizde 7 hemodiyaliz hastamıza  haftada 3gün, Pazartesi, Çarşamba Cuma ve Salı, Perşembe Cumartesi günlerinde iki gruba sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 seansda diyaliz hizmeti sunmaktayız.  Diyaliz seansı sonunda hastalar hem çok yorgun düşer hem de hipotansif bir şekilde seanstan çıkarlar. Bu da hastalar açısından çok sıkıntılı bir durumdur. Diyaliz ünitesinin hastanemizde açılmasıyla, hastalarımız daha rahat bir şekilde ve yorulmadan gelip sağlık hizmetini alabilmektedirler.”.

Hastalarımıza Mucur’da, hastanemizde Diyaliz Ünitesi’nin hizmete girmesiyle diyalizde hasta bakmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.
Hastenemizde 08.00 – 17.00 saatlerinde hizmet veren Hemodiyaliz Ünitemiz de hizmet almak isten diyaliz hastalarımızın, hastanemizle irtibata geçip randevu almaları yeterlidir.” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir