- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Mucur Meslek Yüksekokulu’ndan Büyük Başarı

“Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” Projesi Kabul Edildi

Başarılı birçok projeye imza atan ve yatırım programlarına projeler sunan Ahi Evran Üniversitesi Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında önemli bir projeye daha imza attı. 3 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da düzenlenen ve TANAP üst düzey yetkililerinin katıldığı imza töreninde Ahi Evran Üniversitesini temsilen proje yetkilisi Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ufuk KARADAVUT ve proje temsil yetkilisi Öğr. Gör Şaban FINDIK yer aldı.
4 Bin 500 Proje Arasından İlk 40’a Giren Proje
Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde hazırlanan ve TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarına sunulan, proje tutarı 757.800 Türk Lirası ve yüzde 95 hibe alacak olan “Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” projesi kabul edildi. Üniversiteler içerisinde yer alan çatı tipi güneş enerji sistemi projeleri arasında ilklerde olan “Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” Projesi, Mucur Meslek Yüksekokulunun 25 yıllık elektrik ve ısınma ihtiyacını gidererek dışa bağımlılığını azaltmış olacak. 4 bin 500 proje arasında ilk 40’a giren ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması ile yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımının amaçlandığı proje, ilimiz ve bölgemiz için örnek proje niteliği taşıyor. Aynı zamanda “Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” Projesi ile fazla üretilen enerji enterkonnekte sisteme de verilebilecek.
Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, 3 Nisan 2018 tarihinde imzası atılan “Mucur Meslek Yüksekokulu Güneş Enerjisi ile Enerji Üretimi” Projesinin Ahi Evran Üniversitesi için hayırlı olmasını dileyerek buradan elde edilecek verimin ilimize ve bölgemize de örnek olacağını belirtti. Yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının yaygınlaştırılmaya başlanması ile birlikte ülkemizin enerji ihtiyacında dışa bağımlılıktan kurtulacağını vurgulayan Rektör KARAKAYA, Ahi Evran Üniversitesi olarak ülkemizin ihtiyaçlarına yönelik projeler üretmeye devam edeceklerini söyledi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir