- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Mucur Ziraat Odası Başkanı Aydın ALTINOK’tan Açıklamalar

“Çiftçilerimizin Her Daim Yanındayız!”

      Mucur Ziraat Odası Başkanı Aydın ALTINOK, gazetemize yapılan ve yapılacak olan yenilikler hakkında bilgiler verdi ve açıklamada bulundu.
“İlçemiz Tarım Sigortaları Birliği (TARSİM) tarafından ilçe bazlı pilot bölge ilan edildi. Pilot bölge ilan edilmesinin sebebi ise Mucur’un kuraklıkta 1. sırada olmasıdır. 01.01.2017 ile 21.03.2017 ayları arasında Kuraklık Sigorta poliçeleri düzenleyeceğiz. 2017 yılında ağırlıklı olarak Buğday ekimi yapılacak ve çiftçilerimize kuraklığın önlenmesi konusunda toplantılar düzenleyerek bilgiler vereceğiz.
Geçtiğimiz günlerde bir toplantı düzenledik. Hata şartlarının kötü olmasından dolayı toplantıya katılım az oldu. Yakın zamanda tekrar toplandı düzenleyeceğiz.
İlçe köylerini tek tek ziyaret edip köy halkıyla sohbet ederek bilgiler vereceğiz.
2017 yılında 2 adet Ağaç Vurgu makinesi temin edilecek olup kuraklığa karşı karbonhidratlı ağaçlar getireceğiz.
Yeni yapılan binanın tadilatları bittikten sonra 3. Katta toplantı salonu, tarım kitapları bulunan kütüphane tarzında bilgi odası bulunacak. 2. Katta idari birimler, 1. Katta ise tarım market bulunacak. Çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda 2016 yılındaki gibi 2017 yılında da fidan temin edilecek.
Tarım bakanlığıyla köprü kurduk. Odamızın asıl amacı çiftçiyi bilgilendirmek ve daha çok ürünün yanı sıra daha kaliteli ürün almak. Tarım bakanlığından gelen hibelerin anında Odamıza kayıtlı çiftçilere SMS yoluyla bilgilendiriyoruz. 30 Kasım – 3 Aralık tarihleri arasında yapılan Growtech Eurasia 2016 Antalya Tarım Fuarında Sera, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Sulama Sistemleri ve Pompaları, Tohum, Bitki Besleme ve Koruma, Tarım Makineleri ve Hayvancılık konularından dolayı İlçemiz Ziraat Odası 18 çiftçiyi fuara götürdü ve Antalya Ziraat Odalarıyla anlaştık, bahar mevsiminde her çeşit sebze fidelerini İlçemize getireceğiz ve değerli çiftçilerimize sunacağız. Göreve başladığım ilk günden beri çiftçilerimize yardım ettim ve sorunlarını dinledim. Ziraat Odası olarak köy arazi yollarının yapımıyla ilgili mazot desteğini yaptık. 2017 yılında Taş Toplama Makinesi alınacak ve çiftçiye daha iyi hizmet sunulacak.
Mucur Ziraat Odası olarak çiftçinin her daim yanında ve hizmetinde olacağız.” Dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir