- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

ŞASM Cumhuriyet İlkokulu Geleceği Kodluyor

Günümüzde yazılımın değeri artarken kodlama, yeni çağın alfabesi olarak hayatın her alanında önem kazanıyor. ŞASM Cumhuriyet İlkokulunda 1. sınıftan itibaren pilot uygulanan kodlama dersleri, geleceğin endüstri devrimi Endüstri 4.0’a hazır bir nesil yetiştiriyor.
Yakın gelecekte her türlü üretimin temelini yazılımın oluşturacağı öngörülürken, yazılım dili olan kodlamanın öğretimi de eğitimin en önemli unsurlarından biri olarak öne çıkıyor. Mucur İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞASM Cumhuriyet İlkokulu Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde, öğrenciler 1.sınıftan itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Yaş gruplarına göre düzenlenen Kodlama ve Robotik dersleri, erken çocuklukta kodlama diliyle tanışan çocuklara gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçme olanağı sunacak. Dünyanın önde gelen ülkeleri kodlama derslerini müfredatlarına alıyor. Yeni sanayi devrimi olarak anılan Endüstri 4.0, üretim şekilleri başta olmak üzere dünyanın geleceğini yeniden şekillendirmeye hazırlanıyor. Ekonomisi gelişmiş ülkeler eğitim müfredatlarını Endüstri 4.0’a göre şekillendiriyor; STEM eğitimiyle yeni nesilleri değişen üretim şekillerine hazırlarken, ilkokuldan itibaren kodlama derslerine ağırlık veriyorlar. Dünyanın en
gelişmiş ekonomilerinden olan İngiltere, 5 yaşından itibaren başlattığı kodlama dersleriyle bu alanda, kodlama derslerini 1. Sınıftan itibaren müfredatlarına alan Finlandiya ve Estonya gibi gelişmiş Avrupa ülkelerinin önünde başı çekiyor.
İlçemizde de, ŞASM Cumhuriyet İlkokulu , kodlama eğitimine öncülük etmek için kolları sıvadı. 1/A sınıfı Öğretmeni Mesut ŞAHAN ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yasin TURSUN tarafından pilot olarak uygulanan kodlama çalışmalarını yakından inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AKBÜLBÜL ve Şube Müdürü Ahmet DAĞISTAN kodlama uygulamasının, kodlama diliyle erken çocukluk eğitimi döneminde tanışan ŞASM Cumhuriyet  İlkokulu öğrencilerinin; evrensel bir dil olarak gün geçtikçe önem kazanan kodlamaya hakim, projelerini hayata geçirebilen, algoritmik düşünme becerisi gelişmiş, üretken bireyler olarak ülkemizin geleceğini yazacaklarını ifade etmişlerdir.
Kodlama eğitiminin erken yaşta başlamasıyla ülkemize teknolojiyi takip eden değil üreten bireyler kazandırılması hedeflenmektedir.
Haber: Mehmet Burak DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir