- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM YEREL

TÜGVA Kırşehir Temsilciliği, İlçemiz’de Gençleri Bilgilendirdi

Türkiye Gençlik Vakfı Mucur İlçe Temsilciliği tarafından “Teşkilât Ruhu” konulu söyleşi düzenlendi.
Düzenlenen programda gençlere “Teşkilat ruhu” hakkında bilgi veren TÜGVA Kırşehir İl Temsilcisi Sergen Özdemir bir konuşma yaptı ve şunları söyledi:
“TÜGVA, Yeni nesil gencin enerjisi, hızı ve dinamizmi ile iyilik odaklı işler yapan, deneyimini paylaşan ve yaşatan anlayışa sahip bir vakıfçılık modelidir.
“BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE TÜGVA AİLESİ GÜÇLENEREK BÜYÜYECEK”
Biz TÜGVA olarak; gençliğimizin başıboş geçeceğini bize dayatan yaklaşımlara rağmen, inanmışlık ve azim içinde “genç” tanımını değiştirmek adına yola çıktık. Amacımız; Gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, kültürel birikime önem veren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak. Vizyonumuz, Medeniyetimizi yeniden ihya ve inşa edecek nesilleri yetiştiren bir vakıf olmak.
“SAĞLAM TEMELLERLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Önemli görülen değerlerimiz ve ailelerimizle olan bağlarımızı güçlendirmek için ziyaretler gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye devam ediyoruz. TÜGVA olarak yurt faaliyetlerimizle üniversite kazanan öğrencilerimizin ailelerinden uzakta barınma ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol üstleniyoruz. Öğrencilerimizin sadece barınma ihtiyaçları değil, sosyal ve manevi değerlere olan ihtiyaçlarını da karşılama gayreti içerisindeyiz. Yakın zamanda gençlere yönelik yeni bir gençlik merkezini hizmete açacağız. TÜGVA olarak Kırşehir’de yeni bir gençlik merkezi açmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu merkezimizde gençlerimize yönelik kütüphaneden oyun alanlarına, Türk-İslam sanatının yer aldığı atölyeler, ortaokul öğrencilerimiz için icraat yerleri, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirtti.
“GENÇLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELENİN FAZLASINI YAPACAĞIZ”
Vakfımız; geçmişini bilerek geleceğe bakabilen, fikri ve kültürel yönden donanımlı, bilimsel düşünce yapısına sahip bir gençlik yetiştirmeyi kendisine gaye edinmiştir. Türkiye Gençlik Vakfı kendini daima geliştiren, başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere öğrenim bursu ile destek olmaktadır. Türkiye Gençlik Vakfı; maddi imkânları sınırlı gençlerimize burs imkânı sunarak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, gençlerimizi topluma yararlı hale getirmek, özgüveni yüksek bireyler olmalarına maddi ve manevi katkıda bulunmak amacındadır. TÜGVA Eğitime Destek Bursu, devlet üniversitelerinde ya da vakıf üniversitelerinde %100 burslu okuyan, fikri ve kültürel yönden donanımlı, milli duygulara sahip başarılı lisans ve ön lisans öğrencilerine Vakfın olanakları dâhilinde verilir. TÜGVA Yurt İhtiyaç Bursu; Türkiye Gençlik Vakfı yurtlarında kalan ihtiyaç sahibi öğrencilere verilmektedir. TÜGVA yurtlarına başvuran her öğrenci Yurt İhtiyaç Bursuna başvurabilir. TÜGVA Yurt Başarı Bursu ise Türkiye Gençlik Vakfı yurtlarında kalan ÖSYM yerleştirme sırasına göre başarılı öğrencilere yönelik sağlanan burs imkânıdır. Türkiye Gençlik Vakfı’nın yurtlarından herhangi birine kayıt olan öğrenci ÖSYM tarafından üniversiteye yerleştirildiği puan türüne göre sıralaması; 1 ile 1000 arasında ise yurt ücretinin %100 ü, 1001 ile 5000 arasında ise yurt ücretinin %75’i, 5001 ile 10000 arasında ise yurt ücretinin %50’si, 10001 ile 20000 arasında ise yurt ücretinin %25’i olarak belirlenmiştir.” Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir