- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Yabanlı Aşiretinden AKP’ye ve Atılgan Yılmaz’a Rest!

2019 yılı yerel seçimlerinde adayların belli olmasıyla birlikte partililer seçim çalışması startını verdi.
MHP yeni bir yüz ve yeni bir adayla Hasan Hüseyin KÖŞKER ile seçime girerken, AKP’de ise hiç kimsenin ummadığı ve beklemediği bir isimle yola çıkması AKP’nin İlçemiz’de yerel seçimde kazanamayacağı kanaatine halk tarafından varıldı. Ama yinede bir umut çalışmalarıyla oy toplamaya çalışırken, geçtiğimiz Pazar günü tasnif edilmeyen olay seçim atmosferini ve sonucu da değiştirdi.
AKP’li grup Hulusi KÖŞKER’i ağabeyi Hasan Hüseyin KÖŞKER sanıp ve MHP İlçe Belediye Encümen Adayı Yabanlı aşiretinden olan Mesut AKMEŞE’ye ve yanındaki partililere saldırdı.
Darp edilmesinin ardından kararsız seçmen, ikiye bölünen, değişik görüşlerde olan kendilerine yabanlı aşireti olarak tanıtan ve İlçemiz’e bağlı Kızıldağyeniyapan Köyü seçmenleri aşiretçiliğini göstererek köylülerine yapılan darp ve hakaretlerin kendilerine yapıldığını saydı.
Yabanlı aşireti Salı günü akşamı kendi aralarında bir tesiste yemek vererek toplantı yaptı. Toplantıları sonucunda MHP ve Hasan Hüseyin KÖŞKER ile olacaklarını ilan etti. AKP’ye destek veren yabanlı aşiretinden olan seçmenlerde büyük bir slogan ve kalabalıkla KÖŞKER’in seçim bürosuna hareket etti. Burada KÖŞKER’in yanında bulunan kendi aşiretleri ve KÖŞKER’in seçmenleri de büyük bir kalabalıkla yabanlı aşiretini seçim bürosu önünde karşıladı.
Bu olayla birlikte suskunlar suskuluğunu, kararsızlar kararını, değişik görüşte olanlar ve yabanlı aşireti kararını vererek MHP ile Hasan Hüseyin KÖŞKER’i Belediye Başkanı olabilmeleri için bir adım daha öne çıkardı.
Halk arasında ise kesin bir kanaat oluştu. Mucur halkı ise yıllardır değişik partilerden aday olan, bu adaydan ve adaylığından sıkılan seçmen “bu son çırpınışlar” diye kendi aralarında konuşmakta.
Çıkan bu kavgalı olay yabanlı aşiretinde şok etkisi yarattı. Yabanlılar ise tepkilerinin ortaya koyarak, AKP’ye ve Yılmaz’a restini çekti. Haber: Ramazan DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir