- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

eTwinning Projeleri Uygulanmaya Devam Ediyor…

Hacı Derviş Rasim Ünsal İlkokulu, uzaktan eğitim sürecinde de eTwinning projelerini uygulamaya devam ediyor.

Mucur Hacı Derviş Rasim Ünsal İlkokulu geçtiğimiz günlerde “Üretken Çocukların Matematik Dünyası” eTwinning projesiyle ‘Ulusal Kalite Etiketi’ ödülünü alarak adını duyurmuştu.

eTwinning faaliyetleri kapsamında yürüttüğü projelerini başarı ile gerçekleştiren Hacı Derviş Rasim Ünsal İlkokulu, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında da “Temassız Çocuklar Sağlıklı Oyunlar”, “Dersimiz Matoyun” ve “Let me learn web2” projeleri ile eTwinning çalışmalarını aktif şekilde sürdürüyor.

Hacı Derviş Rasim Ünsal İlkokulu Müdür Yardımcısı Nazire ÇİÇEK yeni projeleri hakkında şu açıklamalarda bulundu:
“Kurucu ortağı olduğum ‘Temassız Çocuklar Sağlıklı Oyunlar’ eTwinning projemizi Nurdan TAŞDEMİR öğretmenimizle birlikte okulumuz 4. Sınıflarında uygulamaktayız. Türkiye, İtalya, Romanya ve İspanyadan 15 öğretmen ve 115 öğrencinin katıldığı projemiz sayesinde öğrencilerimiz, her ay müfredata entegre edilmiş oyunlar oynayarak hem öğreniyor hem de pandeminin olumsuz etkilerinden uzaklaşmış oluyorlar.
Öğretmenlerimiz Serap Salman’ın kuruculuğu ve Tuba Küçük’ün ortaklığında başlayan ‘Dersimiz Matoyun eTwinning projesi’ okulumuz 3. Sınıflarında uygulanıyor. Türkiye, Hırvatistan ve Portekiz’den 12 öğretmen ve 91 öğrencinin katıldığı projemiz, matematik dersini etkinlikler, oyunlar, değişik aktiviteler ve web2.0 araçlarıyla sevdirmeyi, öğrencilerin derse aktif katılımlarını sağlamayı amaçlamaktadır.
‘Let me learn web2′ eTwinning projemiz de ise çeşitli Web 2.0 araçlarını öğrenip uygulayabilen öğrencilerimiz, dijital okuryazarlıklarını arttırırken uygulamalar, sunumlar ve oyunlar sayesinde de müfredat derslerini eğlenerek öğrenecekler.
Ayrıca eTwinning projeleri sayesinde öğrencilerin birçok ülkeden farklı çalışma grupları ile sosyalleştiklerini, web2.0 araçları ile dijital okuryazarlıklarını arttırdıklarını, farklı etkinlikler, yarışmalar, sunumlar ve oyunlarla eğlenerek öğrenme şansı elde ettikler.” diyerek sözlerine son verdi. Haber: Ramazan Dağlı

Çocuklar için eTwinning projeleri uygulanıyor...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir