- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL

Sitemiz İYAD Üyesi Oldu

İnternet sitemiz, https://www.DagdelenGazetesi.com İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD) üyesi oldu. Yaptığımız başvuruya olumlu yanıt veren ve üyeliğimizi onaylayan İnternet Yayıncıları Derneği’nin üyelerini, internet haber sitelerinin temsilcileriyle birlikte ülkenin birçok bölgesindeki yerel gazetenin ve basın kuruluşunun temsilcileri oluşturuyor.

TEMEL AMAÇ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ

İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü ile sansürsüz internet ve özgür internet kavramlarını benimseyen ve bu doğrultuda faaliyetlerini sürdüren İnternet Yayıncıları Derneği,  basın ve ifade özgürlüğü ile haber alma ve haber yapma özgürlüğüne karşı oluşabilecek her tür engelleme ve tehdit durumunda üyelerinin yanında kurumsal bir duruş sergilemeyi en önemli görevi olarak görüyor.

İNTERNET HABERCİLERİNİN YANINDA

İYAD, Türkiye’de ve dünyada internet basınının önemli bir güce kavuşmasına ve bir sektör haline gelmesine rağmen Türkiye’de internet habercilerinin gazeteci sayılmaması nedeniyle çeşitli girişimlerde bulunmaktadır. İYAD 5651 sayılı internet yayınlarını düzenleyen yasayla birlikte 5187 sayılı basın kanununda yapılacak düzenlemelerle internet habercilerinin de gazeteci statüsüne sokulması gerektiğini savunmaktadır.

İNTERNET YASAKLARINA KARŞI MÜCADELE

İYAD aynı zamanda Türkiye’de uygulanan internet sitelerinin yasaklanması ve erişimine engel koyulması gibi politikalara karşı aktif mücadelesini sürdürüyor.. Özellikle internet haberciliğinin ve yerel basının etkinlik alanının genişlemesine katkı sağlamak, üyelerinin hak ve taleplerini ön plana çıkarmak için çalışıyor. Kurulduğu günden itibaren internet yasaklarına karşı geliştirdiği söylemleri ve internet yayıncıları ile yerel medya çalışanlarının haklı taleplerini gündeme getiren İYAD, Türkiye’nin saygın basın meslek kuruluşları arasında gösteriliyor.

BASIN AKADEMİSİ

İnternet Yayıncıları Derneği bünyesinde kurulan Basın Akademisi online eğitim ve sertifika programları sunuyor. Basın Akademisi’nde Haber Dili ve Haber Yazımı, Habere Giriş Teknikleri gibi temel gazetecilik eğitimlerini tamamlayan üyeler Temel Gazetecilik Eğitimi belgesi almaya hak kazanıyor.

İYAD HABER AJANSI

2019 yılında kurulan ve İnternet Yayıncıları Derneği’ne bağlı olarak çalışan İYAD Haber Ajansı ise ülke genelindeki faaliyetlerine başladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir