- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Hayrettin Ekim Huzurevi’nde Kandil Programı Gerçekleşti

19 Mayıs yürüyüşü yapıldı, yaşlıların motivasyonu arttı

Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi’nde bulunan hem yaşlılarımız için hem de 14 gün kuruluşta kalarak uygulanan sabit vardiya sistemindeki sağlık çalışanları için iki anlamlı program düzenlendi.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe kuralına uyularak 19 Mayıs 2020 Salı günü Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi’nde yaşlıların aktif zaman geçirebilmesi, personelin moral ve motivasyonunun yüksek tutulması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.
Bu kapsamda Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak atan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinin sembolü olarak Mucur Hayrettin Ekim Huzurevinde kalmakta olan yaşlılar ve personelle birlikte huzurevi bahçesinde temsili olarak Samsun’dan Ankara’ya kurtuluş yürüyüşü yapıldı.
Yürüyüş sonunda huzurevi girişinde Türk Bayrağı açılarak İstiklal Marşı okunmasının ardından Huzurevinde kalan ve 100 yaşında olan Osman SEÇİLMİŞ tarafından Sakarya Şiiri okunarak program sona erdi.
Aynı günün akşamı ise bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi olması nedeniyle huzurevinde kalan yaşlı ve personelin katılımlarıyla beraber kandil programı düzenlendi.
Gazetemiz adına içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte ailelerinden günlerce ayrı kalarak emeğini esirgemeden huzurevinde görev yapan, yaşlılara yüksek özveriyle hizmet eden tüm huzurevi personellerine başarılar dileriz… Haber: Ramazan Dağlı
Mucur Hayrettin Ekim Huzurevi’nde Kandil Programı Gerçekleşti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir