- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL

Kırşehir Sağlık Yönetiminde Büyük Hayal Kırıklığı Yaşıyoruz

Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi Başkanı Yasin Yücesan’dan açıklama bir takım açıklamalarda bulundu.
Sağlık Müdürlüğü yönetiminde sorunları çözmekle görevli olanların işini gücünü bırakıp, sendika üyelerine baskı yaparak sendika seçimlerinde kendisine destek arayışında bulunduklarını iddia eden Yasin YÜCESAN, sağlıkta ve hastanede yaşanan sorunlarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Kırşehir sağlık teşkilatında uzun zamandır sular durulmuyordu. Yönetimdeki bu belirsizlik ve aciz tutum, son günlerde tam anlamı ile Ayyuka çıkmış durumda. Bu kaos ortamında sorulması gereken bir çok soru var. Milletvekillerimizin üstün gayreti hükümetimizin desteği ile Kırşehir halkına yakışır hastaneler ve sağlık birimleri yapıldı, içleri teknoloji ile donatıldı, modern şekilde dizayn edildi, hastalar için her türlü konfor düşünüldü, ameliyathaneler ve branşlar artırıldı. Bu güzel gelişmeler yaşanırken neden hastalar, çalışanlar ve vatandaşların büyük bir kısmı hayatından memnun değil. Neden böyle bir çelişki yaşanıyor. Hiç kimsenin bu halka bunu yaşatmaya hakkı yok.
“Çalışanlar, hastalar ve Kırşehir halkı ile yüz yüze yaptığımız görüşmeler neticesinde , yaşanan bu olumsuz ortamın yönetimden kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yönetimin bu milletin evlatları ile iletişim kuramadığı, kendi birimleri arasında kopukluk ve koordine eksikliği oluştuğu, yaşanan sorunların İl Sağlık Müdürü ve Başhekim tarafından kabul görmemesi nedeni ile ortada kalması İl Sağlık Müdürlüğü ve hastanede keyfi yönetimler uygulaması, çalışanların sık sık yerleri değiştirilerek rencide edilmeleri gibi nedenler gözlemlenmiştir.
“Göreve geldiği ilk altı ay boyunca sadece çalışanlar ve odalarının taşınması ile meşgul olan İl Sağlık Müdürü gayri ciddi bir tutum sergileyerek asli görevlerini tamamen ihmal etmiştir. Sağlık-sen olağanüstü seçim döneminde üstüne vazife olmadan ortaya adaylar çıkarmaya çalışmış, diğer adaylar ile de sürekli iletişim kurarak gerilimin artmasını sağlamıştır. Sağlık yönetimi ve Kırşehir’in sağlık sorunları ile ilgilenmesi gerekirken diğer farklı alanlara müdahale eden İl Sağlık Müdürü, yönetimde ve hizmette büyük boşluklar ve sorunlar oluşmasına seyirci kalmıştır.
“Sistem ve programdan uzak bir yönetim sergileyen hastane yönetimi, halkın çaresiz durumuna duyarsız kalmıştır. Gözlemlerimiz sonucu, branşlarda belirtilen doktor sayısı ile poliklinik anındaki doktor sayısı arasında sürekli büyük uçurumlar vardır. Sanki yirmi yıl gidilmiş gibi aylar sonrasına ameliyat ve tıbbi görüntüleme günleri verilmektedir. Hastalardan ameliyat öncesi, hastanenin temin etmesi gereken sarf malzemeleri ve cihazlar istenmektedir. Kırşehir Sağlık Yönetimi bu tutumu ile Sayın Cumhurbaşkanımızın çok hassas olduğu sağlıktaki 2023 hedeflerine tamamen aykırı davranmaktadır. Yönetimdeki oluşan bu zafiyetler il ve ilçedeki bütün sağlık kurumlarındaki, sistem, disiplin, hijyen, hiyerarşik düzen, yemek, çalışma ortamı ve insani değerlere olumsuz yansımaktadır. Hal bu vaziyette iken, insanlar doğal olarak İl Sağlık Müdürü, Başhekim ve Yönetim kadrosunun ne iş yaptığını çok merak etmektedir.
“Sağlık teşkilatındaki bu çöküş devam ederken bu yaşananlar ve hayal kırıklığı yetmezmiş gibi yönetim yeni bir macera ile halkın huzuruna çıkmıştır. Ekim ayında yapılacak olan Sağlık-Sen olağan seçimlerine Başkan Yardımcısını aday olarak çıkaran sağlık yönetimi konuya şimdiden müdahil olmuş , yönetimin sağlık hizmetlerini ve sorunlarını askıya alarak siyasete soyunduğunu büyük bir gururla açıklamıştır. İşlerin neden yolunda gitmediğini bilmek için sihirbaz olmaya gerek yok. Beyler bir kez olsun devletin size bahşettiği oturduğunuz koltuğun hakkını verin lütfen. Sizden millet asil işinizi doğru dürüst yapmanızı istiyor. Sendika demek siyaset demek, sendika demek sahaya inmek demek, sendika demek makam koltuğunda oturarak iki tarafı da yönetirim dememek. Sendika demek gece gündüz gezerek hizmet vermek demek. Bu durumda siz kime hizmet etmeyi düşünüyorsunuz? Aday olan sayın yönetici. Lütfen tercihinizi yapınız ve meydana öyle çıkınız. Devletin makam ve yetkilerini kullanarak, çalışanları baskı altına alarak , yerlerini değiştirerek, baskı uygulayarak, tehdit ederek, maddi kısıtlamalar getirerek, eşlerinin çalıştığı yeri sorarak elde edeceğiniz bir başarının sizce bir anlamı olur mu? Kırşehir halkı, Kırşehir’i seven, Kırşehir’e gönülden hizmet edecek yeni bir yönetimi bekliyor. Halkımız siyasi temsilcilerine inanıyor ve güveniyor.” dedi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir