- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Kırşehir Sağlık Teşkilatı Başkanına Kavuşuyor

Mart ayı sonunda yapılacak Sağlık-Sen Kırşehir Şubesi genel kurulunda başkan adaylığını açıklayan Yasin Yücesan’a destek çığ gibi artıyor…

Uzun süredir Kırşehir Sağlık-Sen’in başkanlığını yürüten ve FETÖ yapılanması davasında 4 yıl 2 ay ceza alan Necati Yılmaz’ın görevinden istifa etmesinin ardından olağanüstü kongre kararı alındı.
Kırşehir’de 24 Mart’ta yapılacak Sağlık-Sen Şubesi genel kurulunda başkan adaylığını açıklayan Yasin Yücesan’a destek çığ gibi artarken, sendika başkanlığını ve yönetimini bırakmak istemeyen, ancak aldığı ceza nedeniyle ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden istifa etmesiyle olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalan eski başkan Necati Yılmaz’ın kendine yakın isimleri ortaya çıkararak destek arayışına girdikleri öne sürülüyor.
Sendika başkanlığı için yürütülen her türlü ayak oyunlarına rağmen sağlık mensuplarından gelen yoğun istek üzerine başkanlık için aday olan ve her görüşten sağlık çalışanından tam destek alan Yasin Yücesan, adaylık gerekçesini açıkladı.
Yasin Yücesan gazetemize yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Sağlık ve sosyal hizmet çalışanların fedakâr, vefalı ve asil yaratılanların en anlamlısı olan insana hizmet etmeyi kendisine görev edinmiş, mutluluğu insanların tebessümlerinde hayata dönüş gözyaşlarında arayan, veren el alan elden hayırlıdır ilkesiyle çalışmalarını taçlandıran nefese nefes katmanın vicdanlarında derin hazzını yaşayan, çok değerli melekleri ve neferleri,
“Bu yüce hizmet davamızın bayrak yarışında bana destekleri ile güç katan ve yalnız bırakmayan teşkilatımız çalışanlarına minnettar olduğumu belirtmek istiyorum.
“Değerli çalışanlarımız sizlerin icra ettiği sadece basit bir görevden ibaret değildir. İnsanoğlunun hayattaki en önemli varlığı olan sağlık olgusunun her aşamasında sizler varsınız. Kucağına doğan çocuğun çığlıklarında, dindirilen acıların şefkatli ellerinde yeniden hayata döndürülen gözlerin anlamlı bakışlarında yaşama tutunma umutlarının siren sesinde, başka bir vücutta atan, kalbin anne sevgisinde, hep sizler varsınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek haklarınızı ödemeyeceğiz. Sizlere minnettarız. “Bu teşkilatın sizlerin varlığı ve desteği ile hizmet aşkındaki liderliğini sonsuza dek devam ettireceğini biliyorum ve bununla gurur duyuyorum. Zaten camiamızın var oluş nedeni ve en önemli ilkesi insanı yaşat ki devlette yaşasın felsefesinden oluşmamış mıdır?
“Sizlerin hizmetine talip olduğum bu onurlu yarışta demokrasinin teminatı olan siz değerli çalışanlarımızın, hedefi göğüslemek için başarıya atılan her adımımda bana bir nefes olacağınıza kalpten inanıyorum.
“Teşkilatımız geçmişinden günümüze kadar, insanlığa hizmet yarışında çok önemli atılımlar gerçekleştirmiş, temeli sağlam olan güven, itibar vefa sadakat binaları inşa etmiştir. Bu anlamlı binalarda binanın girişinde görev yapan memurdan, en üst düzeyde görev yapan çalışanına kadar herkesin bir yaşam tuğlası vardır.
“Sayın Cumhurbaşkanımızın yerli ve millî kavramlarını her alanda öne çıkarmaları teşkilâtımıza kendi bünyesinde çok büyük ve anlamlı sorumluklar yüklemiştir. Camiamız teknik, ekonomik ve sosyal alanlarda hizmeti ve kaliteyi bir çıta yükselterek hem bağımlılıktan kurtulacak, hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması için başlatmış olduğu seferberlikte bir adım daha atmış olacaktır.
“Gelişen teknoloji ve endüstri ile birlikte çok büyük aşamalar kaydeden teşkilâtımız hizmette ülke sınırlarını aşmış, Türk Milletinin geleneksel karakteri olan mazluma ve muhtaç olana hizmet etmeyi yedi kıtada sürdürmüş ve Allah’ın izni ile de sürdürmeye devam edecektir.
“Bizler bu kutsal ve anlamlı görevi ifa ederken, elbette içeriden ve dışarıdan bize engel olmaya çalışan, önümüzü kesmeye çalışanlar olacaktır. Tek silahı asılsız kara propaganda olan bu alçaklar, hizmetin millete yansımadığını, hizmet kalitesinin düştüğünü, çalışanın hizmet etmede milletten kopuk olduğunu, her zaman dile getireceklerdir. Biz bu gafillere en büyük cevabı daha fazla çalışarak, daha fazla üreterek, milletin yarasını daha fazla sararak ve bu asil milletin kalpten gelen duaları ile cevap vereceğiz.
“Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizin ülkemizin ekonomi ve sosyal alanda gelişmesi ve refaha ulaşması için gösterdikleri olağanüstü çaba ve uğraşlar Allah’ın izni ile meyvesini vermeye başlamıştır. Dünyada yeniden itibarını ve saygınlığını arttıran Türkiye Cumhuriyeti Devletindeki her türlü olumlu gelişmeler, ülkemiz insanlarına yansımaya başlamış çalışanlarımızda bu gelişmelerden paylarını almıştır. İnşallah bu istikrarlı yönetim hedefine yürüdükçe alınan pay daha da artacaktır.
“Ülkemizin ve Dünyanın her köşesinde 24 saat insanlığın hizmetinde bu onurlu görevi yapmaktan gurur duyan teşkilatımız çalışanına görevlerini yerine getirme aşamasında gerek fiziki şiddet, gerekse hassas oldukları manevi yaşamlarına saldırı, psikolojik şiddet ve baskılar devam etmektedir. Bakanlığımız ve hükümetimiz bu konuya çok büyük önem vermektedir. Son zamanlarda alınan cezai ve hukuki önlemlerin başarıya ulaşacağını ve mücadelenin kararlılıkla devam edeceğine inanıyorum.
“Çok kıymetli Sağlık ve Sosyal Hizmet çalışanları, inşallah Yüce Rabbimden bu asil görevi bizlere tevdi etmesini diliyor ve niyaz ediyorum. Cenabı Allah bizlere tek hedefimiz olan bu millete hizmet için çıktığımız bu yolda, bu görevi şeref ve itibarla yapmayı nasip etsin.
Yüce Mevla her karışı şehit kanı ile sulanan bu aziz vatanda bizlere barış ve huzur içinde birlikte yazmayı nasip etsin inşallah. Hiç bir karışıklık beklemeden vatan sevgisi ile iman dolu vücutlarını bu vatan uğrunda seve, seve feda ederek bedel ödeyen, şehitlerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz.
“En kalbi duygularımla, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir