- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL

Mucur’lu Çiftçilere Hibeli tohum verilecek

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün “Sen Üret Yeter” sloganı ve “Kırşehir Tarımla Kalkınıyor” düşüncesi kapsamında çalışmalar start verildi.
Bu kapsamda geçtiğimiz Cuma günü Kırşehir Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri Mucur’a gelerek çiftçilerimizde toplantı yaptı.
Mucur İlçe Tarım Müdürü Gülcan KILIÇ ve personelleri ile Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personelleri, Mucurlu çiftçilerimiz köylerde ziyaret ederek %75 Hibeli Kuru fasulye tohumu, ve %75 Hibeli Sorgum Sudan otu (yem bitkisi) ve %75 hibeli Aspir tohumları konusunda birebir bilgilendirme toplantıları yaptılar.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Sen Üret Yeter” sloganı ve “Kırşehir Tarımla Kalkınıyor” düşüncesiyle çiftçilerimizi köylerde ziyaret ederek Tarım ve Orman Bakanlığı desteklerini anlatmaya devam ediyorlar.
Pandemi döneminden bu yana zor şartlardan geçen Mucur’lu çiftçilerimiz; “Uzun zaman sonra verilen bu hibeli tohum bir nebze olsun bizleri rahatlatacaktır. Devletimiz her zaman bizim yanımızda oldu ve olmayada devam ediyor.” dediler.
Kırşehir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü proje hakkında bilgiler vererek şu açıklamalayı yaptılar: “Adı ‘Sen üret yeter!’ olan proje ile boş bırakılan, atıl durumda bulunan veya nadasa bırakılan arazilerin, tarımsal üretime kazandırılması hedefleniyor. İklim değişikliği dikkate alarak, uygun çeşitlerle hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkilerin üretimi geliştirilecek. İşlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde, katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimi artırılacak. Hasat sonrası kayıpları azaltmak ve katma değeri artırmak amacıyla birincil üretim sonrası kurutma veya işleme tesislerinin artırılması sağlanacak. Doğal ekolojilerinde var olan bitki türlerinin aşılama, çeşit değişimi vb. teknik uygulamalarla birim alandan elde edilen veriminin artırılması da hedefliyor.
‘Kırşehir Tarımla Kalkınıyor’ projesi ise ilimizde bulunan çiftçilerimi boş bırakmayıp onlara hibeli tohum veriyoruz. Onlar ekerek kazanç elde ediyorlar. Bu kazançlar sayesinde ithal huhubat ihtiyacımız kalmıyor” denildi. Haber: Ayşegül Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir