- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL SİYASET

HALK OZANI ALİ RIZA GÜNEY MUCUR’DA ANILDI

İlçemizin sevilen ve tanınmış önemli şahsiyetlerinden biri olan şair, yazar, araştırmacı, bestekar, saz öğretmeni, el sanatları uzmanı Türk Halk Müziğinin Avrupa ödülü almış Emel TAŞÇIOĞLU’nun babası Ali Rıza GÜNEY’i, geçtiğimiz cumartesi günü anıldı.
Mucur Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleşen anma etkinliğinde kısa adı KIYŞAD olan Kırşehir Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanlığınca düzenlenen şairlerin ve ozanların sunduğu programa Emel TAŞÇIOLU (Güney) ve ağabeyi T.R.T sanatçısı, ritim saz ustası Ertuğrul GÜNEY katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Kıyşad Başkanı Ertuğrul ÖCAL, Kırşehir Kültür Müdür Yardımcısı Eyüp TEMUR birer konuşma yaptı.
Program başlamadan önce Kıyşad kurucu üyesi şair, yazar ve araştırmacı gazeteci Ali AYDEMİR’in hazırlamış olduğu Ali Rıza GÜNEY ve Emel TAŞÇIOĞLU için Emel’in türküleri eşliğinde çeşitli fotoğraflardan oluşan iki ayrı müzikli video salonda bulunanlara izlettirildi.
Kıyşad üyelerinden Adnan TORUN, İsa ERDOĞAN, Aziz ÖCAL, saz çalmış ve yeğeni Nurşanı ÖCAL (ER)’in türküler söylemesinin ardından program, plaketleri takdimiyle sona erdi. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir