- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Tarım Müdürlüğü saha çalışmalarına devam ediyor.

Mucur İlçe Tarım ve Orman Müdürü Hasan Çiğdem Ürer ve ilçe personelleri hububat ekili alanlarda hastalık ve zararlı kontrolleri yapıyor.
Yoğun yağış alan bölgeler ile dolu yağışı neticesinde meydana gelen hastalık ve zarar kontrolleri ederek çiftçiler bilgilendiriliyor.
Hasan Müdür yaptığı açıklamada şu sözlere yer verdi: “Haziran ayı yağışlarının yoğun ve aralıksız sürdüğü bölgelerde hububat ekili alanlar başta olmak üzere tarlalarda bitki hastalıkları kendini gösterdi. Bu alanlara müdahale eden çiftçilerin hasat süreci de gecikiyor. Fazla yağışlar nedeniyle güneş olmayınca hastalıklar oluşabilir. Çiftçilerimizi sürekli uyarıyoruz, her gün tarlalarına bakmaları ve hastalık varsa ilaçlamaları gerekiyor. Çünkü hastalık nedeniyle hem tane kaybı hem de kalitesi düşük olabilir. Onun için gün aşırı ya da her gün tarlalarını kontrol etsinler. Geçen hafta da yağış etkili oldu. Bereket aynı zaman da afet de olabilir. Bu nedenle yağışlardan etkilenen çiftçilerin desteklerle korunması lazım. Yağış sürerken bitki hastalıklarıyla mücadele de zor oluyor. Bu ekili alan çiftçinin hem bugünkü ekmeği, hem de yarınki üretiminin destekçisidir” dedi.
Ayrıca hayvancılık yapan çiftçiler ziyaret edilerek hayvancılık desteklemeleri hakkında bilgilendirmeler yaptılar. Haber: Ayşegül Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir