- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

İlçemiz Müftülüğü, 4-6 Yaş Çocuklara Kuran Kursu veriyor

Okulların açılmasıyla 4-6 yaş kuran kursu hizmete başladı. Müftü Mehmet Ali DİLEK tarafından tefrişatı tamamlanan 4-6 yaş Kuran kursu, Merkez Kuran kursunda minik öğrencilerini ağırlıyor.
Diyanet’in ilk olarak 2013 yılında uygulamaya koyduğu 4-6 yaş Kur’an Kursları”nda minik öğrenciler Kuran ı Kerim okumayı öğreniyor. Kurs kapsamında öğrencilerin, “Kur’an-ı Kerim’i içerik, ses ve şekil olarak yine kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyabilmesi” yönünde eğitimler veriliyor.
Minikler, bu kurslarda “Değerler Eğitimi” adı altında dini bilgiler eğitiminin yanı sıra; saygı, sevgi, merhamet, paylaşma ve yardımseverlik gibi güzel alışkanlıklar kazanıyor. Dersler çocukların yaş grubu dikkate alınarak gelişim süreçlerine uygun olarak uzman öğretici tarafından etkinliklerle işleniyor.
4-6 Yaş Kur an kursunun öncelikli hedefi; çocukların yaşları gereği ihtiyaç duydukları gelişim süreçlerine katkıda bulunmak.
Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı 4-6 yaş Kur’an kursları Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimlerine yönelik oluşturduğu mevzuata ve yönetmeliğe uygun şekilde planlanıyor.
4-6 yaş Kur’an kurslarında dersler bu yıl 25 eylül tarihinde başladı. Eğitimler 27 Mayıs’ta sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir