- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Ziraat Bankası Araç Vergisini Almıyor!

İlçemiz Halkı Ziraat Bankası Mucur Şubesinden şikâyetçi. Bankamatik (ATM) kullanmasını bilmeyen vatandaşların araç vergilerini içeride bulunan gişeye yatırmak isterken gişelerden ters tepki alarak, gişeden alamayacaklarını söyleyip vatandaşlarımızı ATM’ye yönlendirerek mağdur ediliyor. Oysa İlçemizde çok sayıda vatandaş ATM kullanmasını bilmediği için zor anlar yaşıyor.
Ziraat Bankası’nın görevi içerisinde bu araç vergilerini almak ve tahsil etmek bulunmamakta mı? Devletin paraya ihtiyacı varken doğal olarak halkımız vergisini yatırmak isterken hem de Devletin atar damarı olan Ziraat Bankamız bu şekilde bu vergileri tahsil etmeyerek vatandaşı zor durumda bırakarak ne yapmaya çalışıyor? Diğer bir  yandan edindiğimiz bilgilere göre SGK Prim Ödemelerini de aynı şekilde zorluklarla karşılaşıldığı söylenmekte. ATM hırsızlığının arttığı bir zamanda ve İlçemizde ATM kullanmasını bilmeyen ve nüfus ortalaması yaşlı bir kesimin çok olduğu bilinmekte iken. Gazetemize gelen şikayetleri dikkate alarak gazetelerimiz bünyesinde çalışan bir kişiyi, yine gazetemiz bünyesinde bulunan aracın vergisini yatırmak üzere Ziraat Bankası Şubesine yönlendirdik. 05/01/2017 günü Saat: 09.45 ve 604 sayı numarası ile gişe işlemini yapmak istedi.
Vatandaşlardan gelen ihbarın doğru olduğu anlaşıldı.
Gazetemiz bünyesinde çalışan da ATM’ye yönlendirildi. Bu vatandaşlarımız mağdur olsa ATM hırsızıyla karşı karşıya kalsa bunun zararını kim karşılayacak? Bilmemek ayıp
değil elinden geldiği halde işini yapmamak ayıp değil mi?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir