- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
YEREL

Deneme Ekimi yapıldı

İlçemiz Mucur’da üreticilere, çeşitli hububat ürünlerinin Üretiminin Denenmesi ve Yayım Projesi çerçevisinde 25 dekarlık alanda deneme ekimi yapılan yerler kontrol edildi.
Mucur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürütülen Mucur Karkın Köyüne Çavuş, Selami bey ve Ayten abla Çeşitlerinin Üretiminin Denenmesi ve Yayım Projesi çerçevisinde çiftçilere Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün çeşitleri hakkında bilgi verildi.
Çiftçilerin soruları Ziraat Yüksek Mühendisleri Muhsin İbrahim AVCI, Melih BİLİR, Mustafa Serdar DOĞAN tarafından cevaplandırıldı.
Genel yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “İlçemiz Mucur Karkın köyünde 25 dekarlık alanda Çavuş, Selami bey ve Ayten abla Çeşitlerinin Üretiminin Denenmesi ve Yayım Projesi kapsamında İklime uyumlu hastalık ve zararlılara dayanıklı yerli ve milli çeşitlerin üretime kazandırılması amacıyla yapılan demonstrasyon çalışmasının neticesinde yerli çeşitlerin genel durumu ve gelişimi göz önüne alınarak çiftçilerimize tanıtımı sağlanacaktır.
Uygulamalı olarak sahada yapılan bu çalışmaların değerlendirilmesi neticesinde, bölgemize adapte olan yüksek verime haiz en uygun çeşitler belirlenip daha geniş alanlarda üretim yapılabilmesi için çiftçilerimize tavsiyelerde bulunulacaktır” denildi. Haber: Ayşegül Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir