- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Vali Baba Halkımızın Sorunlarını Dinledi

Valimiz Necati ŞENTÜRK, 08.02.2018 Perşembe günü İlçemiz’e gelerek Mucur Halk Eğitim Merkezinde Muhtarların sorunlarını dinledi.
Mucur Halk Eğitim Merkezi Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK ve beraberindeki, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı AKYÜZ, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Orhan EKEMEN, Kaymakamımız Kaya ÇELİK, İlçe Belediye Başkanımız Ali ŞAHİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş AYDOĞAN, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Osman DEMİR, AK Parti İlçe Başkanı Oğuzhan GÜNDÜZ, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan ŞAHİN, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Necmettin ŞEKER, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Vasfi SEYHAN, ilçe yöneticileri ve muhtarlar katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK, ilimizin en güzide ilçelerinden biri olan Mucur’da muhtarların sorunlarını dinleyeceklerini söyledi.
Muhtarların vatandaşla devlet arasında köprü vazifesi gördüğünü belirten Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK, “Bugünkü toplantıda, muhtarlara teker teker söz hakkı vererek sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye gayret edeceğiz. Muhtarlarımız köy ve mahallelerindeki sorunları ve muhtaç vatandaşlarımızı bize bildirsinler. Yine yaşanan asayiş sorunları varsa bunları da burada değerlendirelim. Köylümüzün kalkınmasına ve gelir düzeyinin arttırılmasına yönelik fikirleri de burada görüşelim.” dedi.
İlçede yürütülen yatırımları da değerlendiren Valimiz Sayın Necati ŞENTÜRK; “İlçemizde önemli bir hizmet olan doğalgazın açılışını yakın zaman önce gerçekleştirdik. Artık evlerimizde doğalgaz kullanılmaya başlandı. Eğitim ve sağlık konularında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Yeni okul binaları yapılırken Huzurevi hizmete sunuldu. Üniversite öğrencilerimiz için yeni yurtlar yapıldı ve faaliyetine devam ediyor. İnşallah kısa sürede yeni kaymakamlık ve adliye binasının yapımını da gerçekleştirileceğiz. TOKİ konutları için yer tahsisi yapılıyor. Ayrıca yeni bir hastane yapımı için proje çalışmaları sürüyor. Bunlar Mucur’umuzun aldığı önemli yatırımlar. İlçemizde ve köylerinde içme suyu sorunlarının neredeyse tamamı çözüldü. İl Özel İdaremiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile köylerimize güzel hizmetler götürülmektedir. Yamula Barajının aktif hale gelmesi ile birlikte nüfusun büyük çoğunluğunun geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan ilçemizde, sulanabilir tarım arazisi de artacaktır. Yapılan bu yatırımlarla amacımız ilçemizi daha güzel, daha yaşanabilir hale getirmektir.” şeklinde konuştu.
İlçe Kaymakamı Kaya Çelik’in de ilçe hakkında genel bilgiler verdiği brifing ile devam eden toplantı, Sayın Valimizin muhtarların sorun ve taleplerini dinlemesi ile sona erdi. Haber: Mehmet Burak Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir