- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

İLÇEMİZDE “ÇALIŞMA HAYATINDA MİLLİ SEFERBERLİK” KONULU TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Dr. Mehmet MÜEZZİNOĞLU 6 Ocak 2017 Cuma günü Konya’da “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programını başlatmışlardır.
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Ekonomi Şurası’nda yeni
istihdam teşvikine yönelik olarak açıklamalarında; teşvik kapsamındaki çalışmalara vakit kaybetmeden başlanması, Mart ayına gelindiğinde işsizlik oranında düşüşün sağlanması ve yapılacak çalışmalar neticesinde işsizlik konusunda Türkiye’nin ciddi bir dönüşümü yakalaması gerektiğini ve bu kapsamda yürütülecek çalışmalara tüm illerin katkı vermesi gerektiğini belirtmişler ve 09/02/2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazete’de söz konusu istihdam teşviki yayımlanmıştır.
Bu itibarla; ilçemizde İlçe Kaymakamı Muhammet ÖNDER başkanlığında 01/03/2017 tarihinde “Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” Toplantısı gerçekleşti.
Mucur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferhat ÇAĞLAYAN ve Yönetim Kurulu
Üyeleri, Kırşehir
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Metin Ülgen KAYA, Kırşehir Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü H. Mehmet AKDENİZ, Mucurlu İş adamları, Ziraat Odası Başkanı Aydın ALTINOK, Esnaf Odası Başkanı Ergül AYGAN, Şoförler Odası Başkanı Levent KÖKSAL, İlçe Milli Müdürü Hüseyin AKBÜLBÜL ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayati AKTÜRK katılmışlardır.
Toplantıda özel sektör işverenlerine destek sağlanmasını amaçlayan düzenleme ve yine işverenlerin talebi doğrultusunda nitelikli işgücü temini maksadıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Kırşehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde devam eden Mesleki Eğitim Kurslarına ilave kurslar açılabileceği değerlendirilmiş, ve yeni teşvik programı kapsamında uygulamaya ilişkin hususlarda katılımcılar bilgilendirilmişlerdir.

Haber: Ramazan DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir