- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL

Kırşehir Altyapı Çalışmalarında Sona Gelindi

Başkan Yaşar BAHÇECİ: “Amacımız Kırşehir’i Daha Yaşanabilir Şehir Yapmak”

Kırşehir Belediyesi, şehrin altyapısını çözmesinin ardından şimdide şehrin üst yapısı ile ilgili proje çalışmalarına hız verdi. Kırşehir Belediye Yaşar BAHÇECİ, Mart ayının gelmesi ile birlikte alt yapısı biten cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayacağını ve Kırşehir’in cadde ve sokakları Avrupa standart-larında olacağını belirterek BAHÇECİ Kırşehir başlıca şehirlerle yarışabilir ve daha yaşanabilir bir şehir yapmak istediklerini söyledi.
Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ: “Şehrimizi her yönden geliştirecek projelerimizi yaparken yollarımızı da son derece önemsiyoruz. Şehirleşme yolunda hemşerilerimizin beklentilerine her konuda cevap veriyor ve vermeye de devam edeceğiz. Diğer pek çok alanda yaptığımız yeniliklerin yanı sıra, asfalt konusunda da yaptığımız yeniliklerle birlikte şehrimizi asfaltla buluşturmaya devam edeceğiz, böylelikle Kırşehir’de asfaltsız yol kalmayacak.
2009 yılında ilk göreve geldiklerinde ve  bu süreç içerisinden bu yana şehircilik kuralları ve belediye imkânlarına göre hareket edeceğiz.”
Şehrimizin acil ihtiyacı olan altyapıyı bitirmemiz gerekiyordu, gücümüzü altyapıya vermemiz gerekiyordu diyen Başkan BAHÇECİ, 2016 Haziran ayında başladığı-mız çalışmalar bu ay sonunda bitiyor. Hemen hemen bir çoğunluğu bitti. Hemen asfalt çalışması başlatmadık, kış mevsiminden dolayı. Sağlıklı olabilmesi için üzerinden bir kış geçmesini istedik. Kottan dolayı bazı yerlerde derin kazılar  yapıldı. Bir çok alanda buraların oturması , yağış alması, zeminin yerleşmesi açısından da 2-3 ay bu şekilde kullanılması son derece sıhhatli. Biraz idare  edeceğiz. İnanıyoruz ki neticesinde inşallah Kırşehir son derece konforlu caddelere , sokaklara kavuşacak. Üst çalışmayı hemen’ de yapabilirdik, alt yapıyı yapmadan ama bu doğru olmazdı. Kırşehir’de  altyapı çalışmaları yüzde 99 oranına yaklaşmıştır. Bu çalışmalar altı ay içinde  yapıldı. Kırşehir  altyapı olarak feraha kavuşacaktır. Bu çok zor bir projeydi, bu zorluğu aştık.Biz eğer yolları, kaldırımları, eski alt yapı ile yapsaydık 3-5 yıl sonra şehir çok büyük bir felaket yaşardı. Bütün alt yapıyı değiştik ama uzun yıllar kalıcı bir iş yapmadan şehrimiz rahat bir şekilde bu yolları, kaldırımları kullanacak. Zor işleri yapmak bir çok zorluğu da beraberinde getiriyor  ben bunu bir çok işte yaşadım” dedi.
Başkan Bahçeci,” Tüm ekibimizin gayretiyle çalışmalar büyük bir hızla sürüyor. Güzel ve kalıcı bir eser bırakma peşindeyiz. Tabi bu çalışmalar kapsamında vatandaşlarımıza bazı sıkıntılar vermiyor da değiliz. Yaklaşık 6 aydır bütün iş makinelerimizle caddelerde çalışma yürütüyoruz. Kimi yerleri kazıyoruz, kimi yerlere dolgu yapıyoruz. Bütün ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah güzel bir eser ortaya çıkaracağız.” Çalışmalar devam ederken vatandaşların mağdur olduğunu da belirten Başkan Bahçeci, “Vatandaşlarımızın çalışmalardan rahatsız olduğunun farkındayız. Yeri geliyor toz oluyor, yeri geliyor çamur oluyor. Ama Kırşehir’imizin güzel bir görünüme kavuşabilmesi için bunlara katlanmamız gerekiyor.” dedi.
Haber: Ramazan DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir