- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA

Köylerimizde Akıllı Su Sayacı Dönemi Başladı

İlçemize bağlı köylerden Pınarkaya, Seyve ve Yörücek Köylerinde akıllı su sayacı kullanımına başlandı.
İlçe köylerinde bir ilk olarak başlayan uygulama için Mucur Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince bahsedilen köyler adına ihalesi yapılarak temin edilen akıllı su sayaçları, yazılım programı ile kartların Muhtarlara teslimi yapıldı.
Pınarkaya köyüne 65, Seyfe Köyüne 60 ve Yörücek köyüne 30 adet olmak üzere toplamda 155 adet akıllı su sayacı, bu sayaçlara ait 155 adet akıllı kart ve her bir köye 1’er tane olmak üzere 3 adet yazılım temin edilerek kullanıma başlandı.
Bu kapsamda yapılan işleri yerinde görmek amacıyla Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, Pınarkaya Köyünü ziyaret ederek montajı tamamlanan akıllı su sayaçlarının bulunduğu içme suyu isale hatlarında incelenmelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında Köy Muhtarı Yusuf Can Mert’ten bilgi aldı.
Önümüzdeki yıllarda susuzluk ve kuraklıkla suya olan ihtiyacın daha da artacağını vurgulayan Kaymakam Erdem; “Mucur köylerinde bir ilk olan uygulamamızı başlattık. Muhtarlarımız da öncü olarak iyi bir örnek oldu. İklimsel problemlerden dolayı su giderek önem kazanıyor. Suyun planlı ve tasarruflu kullanmak amacıyla artık akıllı sayaç dönemine geçilecek. Böylece vatandaş ne kadar su tükettiğini bilecek ve kartına yüklediği kadarıyla suyunu kullanacak. Su kaçağı ve aşırı tüketim durumunda sistemin uyarı vermesi de önemli bir özellik. Bu sayede de suyun iktisatlı kullanılması sağlanacak. Özellikle susuzluğun çok yüksek olduğu bölgemizde bu uygulama oldukça verimli olacak. Muhtarlarımız da artık kapı kapı gezip para toplamakla uğraşmayacak, asıl işlerine odaklanacaklar. Ben Muhtarlarımıza ve Köylülerimize teşekkür ediyor, kendilerini kutluyorum. Ayrıca çalışma arkadaşlarıma da desteklerinden dolayı teşekkür ederim.” diyerek konuyla alakalı açıklamada bulundu.
Ziyarette Kaymakam Erdem’e Pınarkaya Köyü Muhtarı Yusuf Can Mert ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Müdürü Mehmet Er eşlik etti. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir