- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Mucur TSO Yönetimi İftar Yemeği Verdi

İftar Yemeğine katılımın yoğun olması dikkat çekti

Mucur Ticaret ve Sanayi Odası, salı günü ilçemizde bulunan işadamlarını iftar yemeğinde buluşturdu.
İlçemiz için yeni ve güzel projeler hakkında açıklamalarda bulunan Mucur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat ÇAĞLAYAN, iftar yemeği sonrası bir konuşma yaptı.
Başkan ÇAĞLAYAN, Mucur’a yeni okul yaptırılacağını ve Mucur’un Organize Sanayi Bölgesine kavuşacağı müjdelerini verdi.Başkan ÇAĞLAYAN yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Kaymakamım, değerli protokol üyeleri, iş dünyamızın oda ve kurumlarımızın başkan ve temsilcileri, değerli odamız üyeleri, kıymetli misafirler.
Mucur Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından düzenlenen Bu mübarek günün bu mübarek iftar saatinde bizimle beraber oruç açma lütfunda bulunarak bizleri şereflendirdiğiniz için hepinize şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ederim.
Hepimizin bildiği gibi tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle yakınlarımızla bile yan yana gelemedik, yüz yüze görüşemez olduk. Her yıl yaptığımız iftar buluşmalarımızı 2 yıldır yapamadık. Şükürler olsun ki artık geleneksel sofralarımızda yüz yüze buluşmanın, dostlara kavuşmanın, hasret gidermenin sevincini yaşıyoruz.
Kıymetli misafirler;
Ülkemizde ve dünyada bir süredir yaşanan ekonomik çalkantılar bizlere sıkıntılı günler yaşatmaktadır. Ağırlıkla pandeminin, ardından Rusya ve Ukrayna savaşının ülkemize olumsuz etkileri elbette sonsuza kadar devam etmeyecektir.
Böyle devem etmeyeceği bilinci ile hareket ederek karamsarlığa kapılmadan yolumuza devam etmeliyiz. Dönem; eldekini muhafaza etme dönemi.
Ticaret, üretim ve istihdam kapasitesini korumamız lazım, ümitsiz olamayız.
Geçmişteki yıllara bakın! bunlar gibi kaç tane sıkıntılı dönemler yaşanmıştır. Bu krizler ilk değil, babalarımızda yaşadı, bizde yaşadık,
Her çıkışın mutlaka bir inişi olacağını unutmadan, krizleri fırsatlara çevirerek birlik ve berberliğimizi muhafaza etmeliyiz. Allah’ın izni ile bunu da aşacağız.” dedi.
“TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ MUCUR’ DA BİR YIL İÇİNDE BİR OKUL YAPACAK.”
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’nin Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan okul yapma protokolü kapsamında Mucur Ticaret Ve Sanayi Odası’nın yaptığı girişimler sonuç vererek Mucur’a da bir okul yapılması kararının onaylandığına değinen Başkan ÇAĞLAYAN sözlerine şu şekilde devam etti:
“Türkiye Odalar Ve Borsalar BirliğiNDE okul yaptırılacak yerler arasında MUCUR’ umuzunda yer almasının kesinleşmesinin ardından okulun yeri ve niteliği konusunda MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde; Hamidiye Mahallesindeki Askerlik Şubesinden Anaokuluna çevrilen yerin günümüz şartlarında yetersiz kalması, ihtiyaçları karşılayamaması sebebiyle mevcut yerin yıkılmasına, arsasına büyük bir Anaokulu yapılmasına karar verdik. Okulun yapım ihalesi yakın zamanda yapılacak ve bir yıl içerisinde tamamlanacak.
Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereğince okulun adı;
‘MUCUR Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği ANAOKULU’ olacak..
MUCUR için başardık. Allah bizi utandırmadı. TOBB Başkanımız bizi kırmadı. Kendisine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah hayırlısı ile okulumuz yapılıp bitirildikten sonra, okulun açılışında Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımızı Mucur’a davet ederek Mucur’da ağırlamaktan onur duyacağız.
Geçmiş dönemde de AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ MUCUR MESLEK YÜKSEK OKULU yapılırken o döneminde en büyük yardımını Rifat Hisarcıklıoğlu başkanımız ile görüşerek Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’ den almıştık.
Bu yıl ikinci önemli bir desteğinde; Mucur Ticaret Ve Sanayi Odası’na alınan mülkiyet dolayısı ile sağlandığını da sizlerle paylaşmak istiyorum,
Mucur Ticaret Ve Sanayi Odası’nın da içerisinde bulunduğu önceki Belediye Binasından; Zabıtanın bulunduğu ve arkasındaki berberin olduğu dükkan, başkanlık katındaki ÜÇ adet Meclis salonunun olduğu bürolar ile beraber BEŞ adet dükkanın satış ihalelerine girerek satın aldık.Bedelini Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’nden aldığımız 850.000-TL destek ile ödeyerek Mucur Ticaret Ve Sanayi Odası mülkiyetine kattık.
Geçmiş yıllarda da Belediye binasının üst katında bulunan oda hizmet binası ve Ceran Kunduranın olduğu dükkanları da Türkiye Odalar Ve Borsalar Birliği’den almış olduğumuz destek ile oda mülkiyetine katmıştık.
Mucur Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi vermek istiyorum;
Organize Sanayi Bölgesinin %20 hissesi Mucur Ticaret Ve Sanayi Odamıza ait olup, Organize Sanayi için istimlak edilen arazilere yapılan ödemeler ile tüm harcamaları hisse oranında odamız ödemektedir.
Hissemize düşen ödemeleri hiç aksatmadan günü gününe ödeyerek bu güne geldik. Tüm imar işleri bitmiş olan Organize Sanayi Bölgemizin altyapı çalışmalarını başlattık. Gerekli altyapı ihalesine çıkabilmek için sağ olsun Milletvekillerimiz ve Mucur Belediye Başkanımız sıkı mücadele veriyorlar, inşallah en kısa zamanda ihalesini yapar bitiririz, fabrikaları görmeye başlarız.
Mucur Organize de açılacak her fabrika MUCUR ekonomisine büyük katkı sağlayacak, zamanla göç veren MUCUR’ u, inşallah göç alan MUCUR yapacağız.
Birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı ramazan ayının kentimiz, ülkemiz ve tüm islam dünyası için hayırlara vesile olmasını diler, saygılarımı sunarım.” şeklinde sözlerine son verdi.
Yoğun katılımla düzenlenen iftar yemeği hoş sohbetlerin ardından sona erdi. Haber: Ramazan Dağlı

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir