- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

MUCUR DOĞRU ADIM KURS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

“Bütün Güzel Başarılar Doğru Adımla Başlar.” sloganıyla yola çıkan Özel Mucur Doğru Adım Kişisel Gelişim Kursu, her zaman öğrencilerinin yanında olmaya devam ediyor.
Öğrencilere sadece eğitim vermeden çok takipçisi olduklarını belirten Özel Mucur Doğru Adım Kişisel Gelişim Kursu Müdürlüğü şu açıklamalarda bulundu:
“2022-2023 döneminin son çeyreğine başladık. Bugüne kadar verilen emeklerin harmanlandığı zaman dilimindeyiz. Öğrencilerimizin bu süreçte düzenli deneme sınavı çözmeleri ve çıkmış sınav sorularının üstüne durmaları konusunda bütün sınıflarda ciddiyetimizle duyurarak, bu dönemi sıkı bir şekilde takip edeceğimizi söyledik.
Bu dönemde en büyük yapılan yanlışlardan birisi öğrencilerimizin kendilerine güvenmemeleridir. Örneğin TYT sınavının Matematik bölümündeki Problemler konusunda fazla hatalar yapmaları. Oysa Denklem Çözme konusu 8. Sınıfa kadar bizlere öğretilmektedir. Peki neden yapamıyoruz ? Çünkü kendimizi bir kalıba sokuyoruz. Şu soruda şunu yapacağım, bu soruda bu olmalı. Peki nasıl yapabilirim? Öncelikle düşünmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Okuduğumuzu anlayarak ve bunları kendi dilimize dökerek soruları kolaylıkla çözebiliriz. Einstein bu konu hakkında şunu söylüyor ‘Bana bir soru için 1 dk süre verseler bu sürenin 50 saniyesini soruyu anlamaya geriye kalan kısmını çözmek için kullanırdım’ demiştir.
Değerli öğrencilerimizin bu süreçte öğretmen arkadaşlarımızla beraber yanlarındayız.” denildi. Haber: Ayşegül Dağlı

Comments

  1. hortumsapkınlıkirticaanarşi paralarıyla açılmış edinilmiş mal vslerden birdershanedaha ciddi ciddi tarihi kesinbilgi gewnel kültür

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir