- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem Daha İlk Hizmetinde Sınıfta Kaldı…

İlçemiz’de her yıl dağıtılan Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kömürü bu yılda birçok sansasyonelle dağıtıldı. Fakat birçok kişi umduğunu bulamadı.
Tahminlerimize göre kömür dağıtım listesi oluşturulurken İlçemiz’de tahmini 750 hane, Mucur’a bağlı köylerimizde ise 400 hane kim ve kimler tarafından elendi? Bu listeleri kimler oluşturdu? Daha önceki listelerde kömür alanlar bu yıl bu listelerde neden isimleri olmadı? Neden kömürlerini alamadı? Gerçek hak edenler neyin kurbanı oldu? Hangi şartlara bakılaraktan verilmedi? Bu yıl ki oluşturulan listeden kömürü alamayan vatandaşlar siyasetin kurbanı mı oldu? Gariban, gureba, çaresiz ve yoksul insanlarımızın kömürüyle kimler oynadı?
Cumhurbaşkanımız, Başkanımız, Reisimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN; “Valilerim, Kaymakamlarım, garibanın gerekirse evine gideceksiniz, sobasını kuracaksınız ve yakacaksınız” derken bu güzel yeşil Mucur’umuz da kurulan sobalarda olmayan kömür nasıl yanacak? Bu ikilemdeki siyaset nasıl bir siyaset? Türkiye’nin en birinci lideri, Reis; ‘GARİBANA VERİN’ derken bu küçük İlçemiz’deki garibanların çoğu neden ayırdım edildi ve kömürünü alamadı.
Bir diğer duyumlarımızda ise miktarını bilemediğimiz Mucur’umuzun istihkakı olan her sene gelen kömürün tonajı neden bu yıl eksik geldi? Kotasından az kömür istendi? Gerçek gariban, gureba vatandaşlarımız mağdur edildi?
Vatandaşlarımızın gazetemize sık sık gelerek yapmış oldukları şikâyetler ve soruların üzerine bizlerde bu sorulara meraklanarak ve gerçeklerin gün yüzüne çıkması maksadıyla gazetemiz aracı ile İlçe Kaymakamımız Faruk Erdem’e şu soruları sormak mecburiyetinde kaldık:
• Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Fon Kömürü İlçemiz’de dağıtılırken 40 torba ve 80 torba olarak iki şekilde vatandaşlarımıza dağıtıldığı doğru mu?
• 80 torba kömür bir haneye neye dayanılarak verildi?
• İlçemizin her yıl istenilen kotasından eksik kömür mü istenildi?
• İstenilmeyen kömürü geri isteyip mağdur vatandaşlarımıza dağıtacak mısınız?
Vatandaşlarımız merakla bu sorularına cevap bekliyor. Haber: Ramazan DAĞLI

 Mucur Kaymakamı Faruk Erdem Daha İlk Hizmetinde Sınıfta Kaldı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir