- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

“Ahi Çocuk Projesi” Kapsamında Çocuklar Tarafından Fidan Dikildi

Mucur Kaymakamlığı himayesi ile ilçemiz genelindeki ilkokullarda yürütülen “Ahi Çocuk Projesi” kapsamında 2 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimine Kırşehir Valisi İbrahim Akın’da katıldı.
Vali AKIN, çocuklarımızın Ahilik değerleri ile yetiştirilmesi amacıyla ilçemizdeki ilkokullarda yürütülen “Ahi Çocuk Projesi” kapsamında Mucur’lu çocuklarla birlikte fidan dikti.

Mucur Hamidiye Mahallesindeki ağaçlandırma alanında gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde konuşan Valimiz Sayın İbrahim Akın, Ahi Çocuk Projesinin öğrencilerimize ahi kültürünün kazandırılmasını hedeflediğini söyledi.

Proje kapsamında fidan dikmenin çocuklara çevre bilincini aşılayacağını belirten Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Bilindiği gibi 2021 Yılı Ahi Evran Yılı olarak ilan edilmiştir. Mucur Kaymakamlığımızca hazırlanan Ahi Çocuk Projesi de bu manada anlamlı olmuştur. Her zaman söylediğimiz gibi Ahilik hepimizde olması gereken doğruluk, dürüstlük, kardeşlik ve paylaşımcılık gibi evrensel değerleri içinde barındıran, sanatla birleştiren bir felsefedir. Bu değerlerin mutlaka yaşatılması, çocuklarımıza aşılanması gerekmektedir. Hazırlanan bu projede de birçok etkinlik yer almaktadır. Bu etkinliklerden birisi de Ahi Çocuk Ormanı oluşturulmasıdır. Diktiğimiz bu fidanlar çocuklarımızla beraber büyüyecek, geleceğimize nefes olacaktır. Çocuklarımızın milli ve manevi değerlerle donatılarak yetiştirilmesini önemsiyoruz. Bugünkü fidan dikim etkinliği de çocuklarımızda çevre bilincinin yerleşmesine katkı sunacaktır.” dedi.

Mucur Kaymakamı Faruk Erdem’in Ahi Çocuk Projesi kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında bilgiler verdiği program Sayın Valimizin çocuklarla birlikte fidanları toprakla buluşturması ile sona erdi.

Fidan dikim etkinliğine Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Mucur Kaymakamı Faruk Erdem, İlçe Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, Ahi Çocuk Projesi koordinatörleri, ilçe yöneticileri ve daire müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Haber Merkezi
“Ahi Çocuk Projesi” Kapsamında Çocuklar Tarafından Fidan Dikildi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir