- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Arama Kurtarma Kategorisinde Üçüncü Oldu.

Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Arama Kurtarma Kategorisinde Üçüncü Oldu.
İlçemiz Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 23-24 Şubat 2019 tarihinde düzenlenen, Uluslararası ODTÜ Robot Günleri yarışmasına katılarak “Arama Kurtarma” kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görüldü.
Arama Kurtarma kategorisinde amaç, iki robot arasında haberleşme sağlanarak bir robotun diğeri tarafından kurtarılmasını sağlamak olarak anlatıldı. Yaşanabilecek afet ve kazalarda kullanılması için ortaya konan bu kategori, Uluslararası ODTÜ Robot Günlerinde yüzlerce proje arasında büyük başarı göstererek arama kurtarma kategorisinde üçüncülük ödülünü aldı.
Kırşehir Afet ve Acil Durum Müdürü Metin ALPASLAN, İlçemiz’e gelerek Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulunu ziyaret etti.
Uluslararası ODTÜ Robot Günleri yarışması “Arama Kurtarma” kategorisinde, İlimizi başarı ile temsil ederek üçüncülük alan Mucur Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Musa BALDEDE, Okul Öğretmeni Resul KÖKSAL ve Okul Öğrencisi Armağan ŞAHİN’i tebrik ederek, afet ve acil durum çantası hediye etti.
AFAD Müdürü Metin ALPASLAN; Ülkemizin deprem kuşağında yer alması ve geçmiş dönemlerde afetler nedeniyle çok sayıda can ve mal kaybına uğranıldığı düşünüldüğünde, bu tip projelerin mevcut durumda kullanılan arama kurtarma teknolojisinin gelişmesi noktasında, ileriye dönük önemli bir adım olarak nitelendirdi. Haber: İlhan Can

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir