- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL SPOR

Asımın Nesli Sarıkamış Şehitlerini Unutmadı

Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yıldönümünde, “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programı”, Yüzlerce Gencin katılımlarıyla düzenlendi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından 81 İl’de “Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla “Sarıkamış Şehitlerini Anma” Programı Kırşehir’de yüzlerce gencin katılımlarıyla düzenlendi.
Kırşehir Cacabey Gençlik Merkezi tarafından organize edilen yürüyüş, Cacabey Meydanında bulunan gençlere atkı, bere, eldiven ile meyve suyu ve kek dağıtımının ardından başladı. Yüzlerce gencin katıldığı yürüyüşte 100 metrelik dev Türk bayrağı açıldı. Yürüyüş güzergahı boyunca gençler tarafından “Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez”, “Vatan Sana Canım Feda” ve Tekbir nidaları ile Cadde ve Sokaklarda sesleri yankılanarak Şehit Hava Pilot Astsubay Çavuş Ahmet Tozluklu Şehitliğine kadar yüründü.
Şehitlikteki program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması, Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Aziz Şehitlerimiz anısına duaların okunmasının ardından günün anlam ve öneminin belirlendiği konuşmayı Jandarma Binbaşı Musa ATAR gerçekleştir.
“Gençlik Şühedanın İzinde” sloganıyla “Sarıkamış Şehitlerini Anma” Programına Vali Yardımcısı Sayın Bünyamin YILDIZ, Belediye Başkan Yardımcısı Emre ŞAHİNCİ, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emre ASLAN, İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Albay Orhan EKEMEN, Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Faruk ŞAHİN, Uzmanlar Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Arif SAYLAM, Muharip Gaziler Derneği Başkanı, Şehit Aileleri Derneği Başkanı, kurum müdürleri, amirleri ve personelleri ile çok sayıda gençler ve vatandaşlarımız katıldı.


Kaman ve Mucur’da Gençler Sarıkamış’ı Unutmadı
“Gençlik Şühedanın İzinde: Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” programı Mucur ve Kaman ilçesinde de düzenlendi.
Mucur İlçesinde ki yürüyüş programına; Mucur Kaymakamı Kaya ÇELİK, Mucur Belediye Başkanı Ali ŞAHİN, Mucur Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Orçun Deniz TAŞKIN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Rıza SARIYILDIZ, ilçe kurum müdürleri, Mucur halkı, STK Temsilcileri ve çok sayıda #GençGönüllü katılım gösterdi.
Kaman İlçemizde yürüyüş programına; Kaman Kaymakamı Murat Girgin, İlçe Jandarma Komutanı Yusuf Mülayim, AK Parti İlçe Başkanı Necati Çolak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sibel Koç, Gençlik Merkezi Müdürü Cengiz Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Demirci de katıldı.
Her iki ilçemizdeki yürüyüş programında; atkı, bere, eldiven ile kek, meyve suyu ve su ikram olarak dağıtıldı.
Şehitlikte devam eden programlar, başta Sarıkamış’ta Şehit olan askerlerimiz olmak üzere vatan uğruna şahadete Eren bütün şehitlerimizin Ruhları için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. #SarıkamışıUnutma
Sarıkamış Şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anmak için öğle namazı öncesi başta Sarıkamış şehitlerimiz olmak üzere vatan uğrunda şehit olan bütün şahadet makamı sahiplerinin ruhları için Hoca Ahmet Yesevi Camiisi ve Mucur Müftülük Camisinde Kuranı Kerim tilaveti ve Mevlidi Şerif okundu.
Öğle namazı sonrası cami cemaatine gül suyu tutularak lokum ikram edildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir