- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Mucur Ticaret ve Sanayi Odası İftar Yemeği Verdi

Mucur Ticaret ve Sanayi Odası, perşembe günü Can Kapadokya Dinlenme Tesisinde iftar programı düzenledi.
İftar programının açılış konuşmasını Mucur TSO Başkanı Ferhat ÇAĞLAYAN yaptı.
ÇAĞLAYAN konuşmasında: “45 yıl önce kurulan Mucur TSO, Kırşehir ekonomisine canlılık kazandırmak için TSO’nun değerli üyeleri ile var gücümüzde çalışıyoruz. Mucur, Kırşehir ekonomisi için önemli bir ticaret merkezidir. Her yaptığımız toplantıda üyelerimiz ile dile getirdiğimiz, Devlet yatırımlarının Kırşehir ile Mucur arasına yapılması istediğimiz projenin ortak noktası Kırşehir-Mucur birleşmesi ve Kırşehir’in gelişmesidir.” şeklinde konuştu.
İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Valimiz İbrahim AKIN, Ramazan ayının manevi ikliminde Mucur’un ve Kırşehir’in kalkınmasında büyük payı olan işadamlarıyla bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti.
İş adamlarımızın yürüttüğü ticari faaliyetlerin ülkemizin gelişmesi, ihracatımızın artarak dışa bağımlılığımızın azalması, istihdamın artması ve vatandaşlarımızın refah seviyesinin yükselmesi açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten İbrahim AKIN: “Kırşehir, ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin belli ilke ve kurallara bağlandığı Ahilik felsefesinin doğduğu kenttir. Sosyal ve ekonomik hayatımızı düzenleyen bu sistem asırları aşarak günümüze kadar ulaşmış ve kültürümüzün ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. İşte mesleki odalarımız da bu kültürü yaşatan en önemli kurumlardır.
Bizler de tarihimizden ve atalarımızdan aldığımız ilhamla, ahlaki meziyetlerimizi yok etmeden kaliteli üretimi ve ahlaklı çalışmayı şiar edinmiş birer temsilci olmalıyız.
Ekonomimizin öncüleri olan Mucurlu işadamlarımızın Kırşehir ekonomisine yaptığı katkıların bilincindeyiz. Yapacağınız yeni yatırımlarla birlikte ilçemizin ekonomik girdilerini arttıracak ve istihdama büyük katkı sağlayacaksınız. Biz yöneticiler de işadamlarımızın her zaman destekçisi olarak her türlü bürokratik, teknik ve altyapı sorunlarınızın çözümünde yanınızda olacağız. Mucur Organize Sanayi Bölgesinin yatırıma açılması için ihtiyaç duyulan ödeneği en kısa sürede aktaracağız.” dedi. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir