- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL KÜLTÜR YEREL

Budak Köyünde Lavanta Balı Üretilecek

Konya Ovası Projesi kapsamında İlçemiz’e bağlı Budak köyünde 10 çiftçiye 5 dekar alanda olmak üzere toplamda 50 dekar alanda kişi başı 11.000 adet Lavanta fidan dağıtımı ve dikimi gerçekleşti.
Mucur İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Lavanta Balı Projesi” dikim aşamasının ardından kişi başı 60 çıtalı olmak üzere toplamda 600 çıtalı arı dağıtımı yapılacağı söylendi. Ayrıca proje kapsamında 10 kişiye Mucur Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Lavanta Yetiştiriciliği eğitimi verilerek çiftçilerimize sertifika verileceği açıklandı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ŞAHİN; “Tıbbi ve aromatik bitkiler içerisinde yer alan Lavanta bitkisi, adaptasyon yeteneğinin yüksek olması, soğuğa dayanıklı olması ve çok yıllık bir bitki olması sebebiyle rüzgar erozyonuna karşı toprağı koruması, birden fazla ürün vermesi bu ürünlerin birçok sektörde kullanılıyor olması, turizmi canlandırması sebebiyle Lavanta yetiştiriciliğine karşı insanların merakını arttırmıştır. Lavanta Balı Projesi ile bölgemizdeki doğal bitki örtüsünden de yararlanılarak arıcılığın gelişeceği ve bal veriminin artacağı düşünülmüştür. Seyfe gölü ve çevresindeki köylerde bulunan çiftçilerin alternatif ürün yetiştiriciliğini artırarak arazilerin daha etkin kullanımı sağlanacak, Lavantadan elde edilen diğer yan ürünlerin değerlendirilmesi ile bölge çiftçilerimizin gelirlerinin artırılması sağlanacaktır.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. Haber: İlhan Can

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir