- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM POLİTİKA

Mucur’da Nevruz Coşkusu Yaşandı

21 Mart Nevruz Bayramı Ahi Evran Üniversitesi Mucur Yüksekokulu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.
Programın açılış konuşmasında Mucur MYO Müdürü Doç. Dr. Cahit AYTEKİN, baharın gelişini, bereketi ve bolluğu simgeleyen 21 Mart Nevruz Bayramı’nın milletimizin yüzyıllardır gelenekleri arasında bulunan önemli bir gün olduğunu vurguladı.
Mart ayının tarihimizde 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü olarak iki önemli günü de barındırdığını ifade etti.
Bu vesileyle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal eden milletimizin varlık mücadelesinde katkıları bulunan herkesi rahmetle yâd ettiklerini söyledi.
Çanakkale Zaferinden itibaren, İstiklal Marşı’nın kabulüne kadar geçen sürede milletimizin büyük fedakârlıklar sergilediğini hatırlattı. Bu vesileyle milletimizin bütün unsurlarını kapsayan, önemli gün ve haftaların milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirici şekilde herkese örnek olacak şekilde kutlanmasının önemini vurguladı.
Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Cahit AYTEKİN’in konuşmasının ardından program, öğrencilerin İstiklal Marşı’nın kabulü konuşması, yüksekokul öğrencilerinin Çanakkale Zaferi konulu tiyatro gösterisinin sergilenmesi, Nevruz Bayramına ilişkin video gösterisinden oluşan çeşitli etkinliklerle devam etti.
Günün anlam ve önemi kapsamında Yüksekokul öğretim elemanı Öğr. Gör. Ahmet AKBAYIR tarafından açıklamalar yapıldı.
Program bahçede Nevruz ateşinin yakılması ve demir dövme etkinliği ile sonlandı. Haber : Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir