- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Mucur’dan Halep’e Yardım

Kırşehir İHH Şubesi’ nin Kırşehir Valiliğinden almış olduğu Kırşehir Genelinde Halepe Yardım Kampanyası izni ile İlçemizden de halkımız bu kampanyaya destek vermiş ve yapılan yardımlar sonucu oluşan 1 tır dolusu malzeme Mucur dan bölgeye sevk edilmiştir.
300 çuval un, kuru gıda, çocuk bezi-maması, battaniye, giyim ve benzeri malzemelerden oluşan insani yardım tırı yapılan dualar eşliğinde mazlum, mağdur Mucur İHH Temsilcisi Murat ÇETİNER konu ile ilgili şunları söyledi:
“Kışehir İHH tarafından düzenlenen Halepe yardım kampanyası çerçevesinde Daha önceden Kırşehirden 4 adet yardım tırı gönderilmişti. Bu güzel ve hayırlı organizede Mucurumuzdan da katkı olsun diyerek ilçemiz genelinde yardım toplama faaliyetine başladık. Daha ilk günden beri halkımızın bu konuya olan duyarlılığını gördük ve çok memnun olduk. Verilen nakit paralarla un aldık. Kuru gıda, çocuk bezi-maması, battaniye, yorgan, giyim malzemeleri gibi bir çok ihtiyaç malzemeleri topladık. Hürriyet Orta okulundan iki tane yavrumuz ” Bizler burada rahat bir şekilde yaşarken oradaki kardeşlerimizin karnı aç, bu yardım kampanyasına bizimde katkımız olsun” diyerek harçlıklarından bierer çuval un parası vererek bizleri çok duygulandılar. Şehir dışından ve yurt dışından da yardım aldık. Ve yapılan bu tardımlar sonucu bu insani yardım tırımızı oluşturduk, bölgeye sevk ediyoruz. Yardım taleplerimizi geri çevirmeyen, Mucur halkı her zaman mazlumun, mağdurun, ihtiyaç sahibinin yanındadır diyerek Halepteki kardeşlerimize şefkat elini uzatan Mucur halkımıza ve esnaflarımıza en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Böyle bir organize düzenleyerek bizlerinde bu süreçte yer almasını sağlayan ve yardımlarını esirgemeyen Kırşehir IHH Şube Başkanı Mehmet TECAN’ a, yardımcıları Saffet YÜREKLİ ve Seyfettin CERİT’ e de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum. Valilikten alınan iznimiz yıl sonuna kadar devam etnektedir. Yardım yapmak isteyen kardeşlerimiz bize başvurabilirler.
IHH dünya genelinde mazlum coğrafyalarda ihtiyaç sahiplerine her türlü ihtiyaç maddeleri dağıtımının yanında su kuyusu açılması, katarakt ameliyatları, yetimlere yardım gibi organizeleride bulunmaktadır. Ülkemiz genelinde de bir çok yardım faaliyeti bulunan bir sivil toplum örgütü konumundadır. Yine IHH nın ” Yetim gülerse dünya güler” sloganı ile yürütmekte olduğu Yetim Sponsorluğu kapsamında Mucur genelinde 10 tane yetimimize aylık muntazaman para verilmektedir. Bunun dışında ilçemiz genelinde ihtiyaç sahiplerine de yardım etmiş ve bu yardımlar katlanarak devam edecektir. Mucur halkı her zaman olduğu gibi bugün de mazlumun yanında yer almış ve her türlü ihtiyaçlarını karşılamıştır. Bu yardım tırı ile Mucurumuzdan Halep e bir şefkat eli uzatılmıştır. Allah yaptığımız bu yardımları kabul etsin.” dedi. Haber: Mehmet Burak DAĞLI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir