- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

İlçemiz’de Şarbon Paniği…

İlçemiz Mucur’a bağlı Şatıroğlu Mahallesinde Şarbon Hastalığı nedeniyle 14 hayvan telef oldu.
Şatıroğlu Mahallesi’nde bir işletmeye ait 11’i büyükbaş, 3’ü küçükbaş olan hayvanların ölmesi üzerine durum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirildi.
14 hayvanın telef olduğu mahalleye sevk edilen ekipler, akşam saatlerinde ilaçlama ve aşı çalışması başlattı.
MAHALLEYE HAYVAN GİRİŞ VE ÇIKIŞI YASAKLANDI
Karantina altına alınan mahalledeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aşılandığını ve ahırların da ilaçlandığını dile getiren Mucur İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim YÜCEKAYA, yaptığı açıklamada mahalledeki hayvanların giriş ve çıkışlarının yasak edildiğini, aşılama çalışmalarının yapıldığı andan itibaren mahalleyi 15 gün karantina altına aldıklarını belirtti.
Hastalığın çıkışından acil olarak numune alındığını ve Ankara’ya götürüldüğünü söyleyen YÜCEKAYA, “Sonuç çıkınca da gece yarısından itibaren il müdürü ile birlikte buradan aşıyı aldık gittik ve 11:30’da itibaren aşılamaya başladık. Aşı yapmamızın ardından ölümler durdu. Toplam 11 büyükbaş 3 tane de küçükbaş telef oldu. Hastalık tek işletmede çıktı ama biz mahallede bulunan bütün hayvanları aşıladık. Köy karantinaya alındı hayvan giriş çıkışı yasaklandı. Ekiplerimiz şu anda sahadalar. Hastalık şu an kontrol altına alınmış durumda” diye konuştu. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir