- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Mucur Medetsiz Köyüne Jeotermal Sera kurulacak

Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara, geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleşen Jeotermal Sera Yatırımının Temel Atma Törenine katıldı.
İlçemiz Mucur’a bağlı Medetsiz Köyü yakınlarındaki 300 dönümlük araziye Serabiz Tarım AŞ tarafından kurulacak olan jeotermal sera projesinin temel atma töreninde konuşan Vali Buhara, Kırşehir’in sahip olduğu jeotermal potansiyeli en iyi şekilde değerlendirme gayretinde olduklarını söyledi.
Bugün temeli atılan bu jeotermal sera projesinin ilimizde istihdam artışı ve ihracatımızın gelişmesi için önemli bir yatırım olduğunu belirten Vali Hüdayar Mete Buhara, “Jeotermal kaynaklarımızı üretime dönüştürmede kararlıyız. Bugün temelini atacağımız serada katma değeri yüksek ürünler elde edileceğine inanıyorum. Cam sera olarak belki de ülkemizdeki en son teknoloji kullanılarak bir işletme açılıyor. Bu firmamızla beraber Kırşehir jeotermal suya dayalı seracılık anlamında bir kümelenme yaşayacaktır. Bu yatırım de için üretici firmamıza teşekkür ediyor, ilimizde bu tür yatırımların devamının gelmesini temenni ediyorum. Yatırımın ülkemize ve ilimize hayırlı olması dileklerimle, bol kazançlar, bereketli ürünler diliyorum.” dedi.
Serabiz Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı da yatırım projesi ile ilgili teknik bilgiler verdiği konuşmasında, başta Vali Buhara olmak üzere kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Tören, yapılan konuşmaların ardından Vali ve diğer protokol tarafından butona basılarak temelin atılması ile sona erdi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir