- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Karacakurt Türkmenleri Derneği 15. Kuruluş Yılını Kutladı

Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği 15. Kuruluş Yılı Kutlamaları Programı kapsamında İlçemiz Mucur’da yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.
Valimiz Sayın İbrahim Akın, Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği’nin 15. Yıl Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları programına katıldı.
Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezi, Muharrem Ertaş Salonunda düzenlenen programa Valimiz Sayın İbrahim Akın’ın yanı sıra Hacıbektaş Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Araz, Karacakurt Türkmenleri Derneği Başkanı Serdar Güneş, daire müdürleri, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Türkmen Dernekleri üyeleri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.
Programda bir konuşma yapan Valimiz Sayın İbrahim Akın, “Türk kültürünün, geleneğinin yaşatılması ve bu kültürümüzün gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli bir görev üstlenen Karacakurt Türkmenleri Derneği’nin 15. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Karacakurt Köyleri Türkmenleri ile böylesine güzel ve anlamlı bir programda bir arada bulunmaktan memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Ayrıca, Mucur’da yeni açılan dernek binasının da hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni açılan bina, derneğin daha güzel hizmetlerde bulunmasında yardımcı olacaktır.” dedi.
Karacakurt Türkmenleri Derneği Başkanı Serdar Güneş de yaptığı konuşmda, birlik ve beraberlik gecesinde kendilerini yalnız bırakmayan başta Sayın Valimiz olmak üzere bütün katılımcılara teşekkür etti.
Programın sonunda bir konuşma yapan Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Başkanı Serdar Güneş, katılımcılara teşekkür ederek; “Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Mucur Kaymakamımız Sayın Kaya ÇELİK Beye, Kırşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Ekicioğlu Beye, Kırşehir Belediye Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Asaf Kayaoğlu Beye, Özbağ Belediye Başkanı Sayın Rasim Arazay Beye, Doç.Dr Onur Köksal Beye, Kırşehir Valiliği Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Sayın Osman Demir Beye, Mucur İlçe Emniyet Müdürü Sayın Salih Keskin Beye, Önceki Dönem Mucur Belediye Başkanı Sayın Ali Şahin Beye, Köy Muhtarlarıma, Sivil Toplum Kuruluşlarının Sayın Başkanlarına, Karacakurt Köyleri Türkmen Derneği Kurucu Başkanı Sayın TC Osman Yılmaz Beye, MHP Mucur İlçe Başkanı Sayın Ali Rıza Budak Beye, İYİ Parti Mucur İlçe Başkanı Sayın Hakan Karakaya Beye, MHP İl Genel Meclis Üyesi Sayın Durdu Özen Beye, Açılışımıza Gelemeyerek Çiçek Gönderme Nezaketinde bulunan Av Sayın Habip Kılınç Beye, Ziraat Odası Başkanı Sayın Aydın Altınok Beye, Mucuru Sevenler Derneği Başkanı ve Yöneticilerine, Gençlik Kollarımızdan Sayın İrem Ceren Akça kızımıza, Sayın Cemalettin Furkan Karakaya Beye ve Sayın Ömer Furkan Güneş Beye, Bizleri Yalnız Bırakmayan Kıymetli Mucur Halkına ve Yiğit Karacakurt Türkmenlerine Şahsım Derneğim ve Yönetim Kurulu Üyelerim Adına Teşekkür Ederim” dedi.
Daha sonra türkü ve şiir dinletileri, köy odası seyirlik oyunları, halk ozanları atışmaları ve ödül töreni ile program sona erdi. Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir