- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

“Milletimizi güçlü kılan değer milli ve manevi değerdir.”

Mucurlu Gençlere Milli ve Manevi Değerler konulu konferans Verildi

İlçemiz Müftülük Vaizi İsmail Hakkı ŞAHİN tarafından Şehit Ramazan Karaca Anadolu Lisesi öğrencilerine konferans verildi.
İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Milli ve Manevi Değerler konulu konferans Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Gençlik Sinevizyonu izlenmesiyle devam etti.
Ailenin temellerinin cennette atıldığını belirterek gençlere konuşma yapan Vaiz İsmail Hakkı ŞAHİN; “Milletimizi güçlü kılan değer milli ve manevi değerdir. Bu değerlerin ne olduğunu iyi bilenler, bizi güçlü kılan bu özelliği iyi bilenler ana kucağını, ilim ocağını, peygamber ocağını iyi tasvir edenlerin bu topraklardaki operasyonu kadın ve gençler üzerinden yürümektedir” dedi.
Ailede sağlam bir sevgi yaşayarak kıvama gelen bir çocuğun sonraki hayatında daha karakterli, imanlı ve kişilikli bir birey olduğunu ifade eden Vaiz İsmail Hakkı ŞAHİN, “Bu milletin varlık sebebi olan, bizi biz yapan, bizi kıymetli yapan müessese ana ocağı, baba ocağıdır. Bir millet bu ocaktan mayalanıyor, yoğruluyor, kıvam alıyor. Ninnileri, evlilikleri, gözyaşları Allah adına. Bir ananın yuvada evladına verdiği eğitimi hiçbir üniversite, akademi, kolej veremez. Amerika merkezli yapılan bir araştırma şunu söylüyor. Annede sağlam bir sevgi yaşayarak kıvama gelen bir çocuk daha sonraki hayatında daha kişilikli ve karakterli oluyor” diye konuştu.
Bu milletin özelliğinin üç kelimede bittiğini vurgulayan ŞAHİN, “Baba ocağında mayalanır, ilim ocağında pişer, peygamber ocağında şehadete erer. Anayı babayı huzurevine huzur bulsun diye göndermeye gerek yok. Onların olduğu evler huzurlu evler. Kreş masrafına da gerek yok. Hangi kreşteki hocamız, öğretmenimiz dedesinin, ninesinin vereceği o örfü, adeti, geleneği, maneviyatı çocuğa verecek. Ana kucağı baba ocağında mayalanan, yoğrulan bir nesil ilim ocağında pişer. Bu milletin varolduğu ocak ilim ocağıdır” şeklinde sözlerine son verdi.
Konferans öğrencilerin soru sormasının ardından sona erdi. Haber: Ayşegül Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir