- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

İlçemiz’deki Ahi Konağı Gençlere Tahsis Edildi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerine bağlı olan Gençlik Merkezleri; gençlerin sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirilmesine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaları yürüten, yerel, ulusal ve uluslararası projeler ve faaliyetler hazırlayan ve uygulayan kamu kurumlarıdır. Ayrıca belirtilen amaçların haricinde birçok kamu Kurum ve Kuruluşları ile Gençlik alanında çalışma yapan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde kültürel, sanatsal ve eğitsel çalışmalar yapmaktadırlar.
İlçemiz Mucur’daki ve Kaman İlçelesindeki İl Özel İdaresince yaptırılan Ahi Konaklarının Gençlik Merkezlerine dönüştürülerek ilçelerde yaşayan gençlerin hizmetine sunulması için Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresine başvurarak buraların Gençlik Merkezlerine tahsisi için talepte bulunulmuştu.
Kırşehir İl Genel Meclisinin yapılan meclis toplantısında konu gündeme alınmış, Meclisin kararı ile Mucur ve Kaman Ahi Konakları 5+5 yıllığına Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne Gençlik Merkezleri olarak kullanılması maksadıyla tahsisi oylanmış ve oy birliği ile kabul edilmiştir. Ahi Konaklarının gençlere tahsis edilmesi konusunda sunum yapılmış ve Meclis üyelerine karanfil verilerek ilgili mekanların Gençlik Merkezi dönüştürülmesi hususunda üyelerin bakış açılarının gençliğe yönelmesi için duyarlı olmaları sağlanmıştır.
Gazetemiz adına başta konuyu yakından takip eden ve her türlü desteğini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’na, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürümüz Sayın Emre TOPOĞLU’na, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcımız Tuncay ULUSAN’a, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sayın Kurtuluş YILMAZ’a ve İl Genel Meclisi Başkanı Barbaros DULKADİROĞLU ve çok değerli meclis üyelerine tek tek teşekkür ederiz. Haber:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir