- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL YEREL

Mucur’dan Yaban Hayvanları İçin 10 Balya Yem

Geçtiğimiz pazartesi günü Kaman’a bağlı Değirmenözü Köyü Muhtarı Haydar Kanat yaban hayvanları için neler yapılabileceği hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğü’ne başvuru yaparak destek talebinden bulunmuştu.
İlçemiz’e bağlı Geycek Köyünden Çiftçi Oktay Yavuz, aynı gün Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğü’nde bulunarak Muhtar KANAT’a ve belgeli avcı Fevzi Kılıç’a yaban hayvanları için 10 balya yem bağışlayacağını söyledi.
Yaban hayatı için gerekli iş ve işlemleri yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırşehir Şube Müdürlüğü, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:
“İlimiz Kaman İlçesi Değirmenözü Köyü Muhtarı Haydar Kanat ve belgeli avcımız Fevzi Kılıç’ın Şube Müdürlüğümüzü arayarak yaban hayvanları için yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorması yönlendirmeler doğrultusunda eldeki imkanlar ölçüsünde dağlara buğday bırakması, Mucur İlçesi Geyicek Köyü’nden Oktay Yavuz Beyin hibe ettiği 10 balya yem doğadaki hayvanlar Şube Müdürlüğümüz personelince tabiata bırakılması sıcak görüntüler oluşturdu. Gönlü güzel insanlara teşekkür eder, sürdürülebilir bir yaban hayatı için desteklerinizi bekleriz” açıklamasını yaptı. Haber: Ramazan Dağlı

Mucur'dan Yaban Hayvanları İçin 10 Balya Yem

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir