- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Yoğun katılımla 19 Mayıs Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ülkemiz genelinde olduğu gibi ilçemizde de coşkuyla kutlandı.
Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Mucur Kaymakamı Osman ŞAHİN, ilçe Protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşma yapan Kaymakam ŞAHİN; “Ulu Önder Atatürk ve aziz şehitlerimizin bizlere emanet bıraktığı bu vatanı, siz gençlerimizle daha güzel günlere taşıyacağımıza inanıyorum. Sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Bu vatan, sizlere emanettir. Yürüdüğünüz bu yolda bahtınız açık olsun.
“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 104. yıldönümü kutlu olsun. Atatürk’ün önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan istiklal meşalesi Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçerek elden ele, dilden dile tüm vatan sathına yayılmıştır. Milletimizin özverisi ve hürriyete olan inancı ile birleşerek Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasını ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasını sağlamıştır. Bu aziz topraklar, ecdadımızın canları pahasına gösterdiği olağanüstü ve onurlu mücadele ile vatan olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklâl Savaşı şehitlerimizi ve gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum. Siz sevgili Gençlerimizin ve bütün vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlar; sağlık ve başarılar dilerim.” dedi.
Halk oyunları, jimnastik gösterileri ve şiirlerin okunmasının ardından spor branşlarında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ile tören sona erdi. Haber: Ayşegül Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir