- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Mucurlu miniklere İş Sağlığı ve Güvenliği dersi verildi

4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında Mucur Şehit Öğretmen Hüseyin Aydemir Hürriyet Ortaokulu öğrencilerine eğitim verildi.
İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri kapsamında İş Sağlığı ve Güvenliği Kulübü Danışman Öğretmen Hüseyin Kılıçoğlu tarafından öğrencilere yönelik sunum yapıldı.
Tüm ülkelerin karşı karşıya olduğu ortak bir sorun olan İş Sağlığı ve Güvenliği konusu, çalışma hayatınında en önemli konularından biridir.
Çünkü bu konu doğrudan insan sağlığı ve hayatı ile ilgilidir ve hiçbir şey insandan daha değerli değildir.
Sadece gençlere değil öğretmenlere de verilen eğitimde Okul ve kurumlarda çalışandan ve çalışma koşullarından kaynaklanan riskleri en aza indirmek, gerekli iyileştirmeleri yapmak ve güvenli çalışma koşullarını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi (İSGB)lerin olduğu, bu kapsamda yürütülen faaliyetlerle okul, kurum ve kuruluşların daha güvenli, sağlıklı, hijyenik ve yaşanılabilir bir ortam olması hedeflenmektedir.
Kurum ve kuruluşları yakından ilgilendiren başlıklarda şunlar yer aldı; İş Güvenliği İş ve İşlemleri, Güvenli Okul çalışmaları, İlk Yardım Eğitimleri, Okul Sağlığı Çalışmaları, İş Ekipmanlarının Peryodik Kontrol Çalışmaları, Pansiyonlu Okulların denetimleri, Öğretmenevleri iş sağlığı ve güvenliği ile sivil savunma denetimleri, Sıfır Atık Çalışmaları, MEB Arama Kurtarma Birimi (AKUB) çalışmaları, Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirme hizmetleri Covid-19 Pandemi Yönetimi çalışmaları birimimizce yürütülmektedir.
Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir