- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Mucur Emniyeti, Sürücüleri Bilgilendirdi

İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” sloganı neticesinde İlçemiz Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Mucur Fatih Ortaokulunda bir etkinlik düzenlendi.
Etkinliğin asıl amacının; yaya geçitlerinin kullanılmasının teşvik edilmesi, sürücüler tarafından fark edilmesi, buralarda vatandaşların geçiş üstünlüğünün vurgulanması olduğunı söyleyen İlçemiz Emniyet …Müdürü Salih KESKİN şu açıklamalarda bulundu:
“06.02.2019 tarihinde Mucur Fatih Ortaokulu önünde düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı etkinlikte yoldan geçen araçları durdurup bilgi broşürlerini dağıttık. Trafik kazalarının büyük çoğunluğunun dikkatsizlik ve yeterli bilgi sahibi olmaması yüzünden, sürücülere “Yaya Geçidi” levhalarını gördüklerinde yavaşlamalarını, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda olduklarını, yenilenen mevzuata göre yaya hukukunca belirtilen görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarla belirlenmiş; kavşak giriş ve çıkışlarında, okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda olduğunu belirttik.
Asıl önemli nokta ise saatte 30 km gibi düşük hızda giden bir araç yayaya çaptığında yayanın hayatta kalma ihtimali %90 iken, aracın hızı saatte 45 km olması halinde yayanın hayatta kalma ihtimali %50’ye düşmektedir. Saatte 80 km hızla giden bir aracın çarpması halinde ise, yayanın hayatta kalma ihtimalinin olmaması durumunu, öğrencilerimize ve sürücülerimize söyledik.” dedi.
Gerçekleşen etkinliğe Kaymakamımız Kaya ÇELİK ile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali ALP’te katılarak sürücülere broşür dağıttılar. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir