- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
DÜNYA GÜNCEL YEREL

15 Temmuz’u Çeşitli Etkinliklerle Kutladık

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü, ülkemiz genelinde olduğu gibi İlçemizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

14 Temmuz Salı günü İlçemiz saat kulesi meydanında hain gecede nelerin yaşandığını, devletimizin milletiyle beraber hainlere nasıl geçit vermediğini anlatan anıların yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz Çarşamba Günü İlçemiz Emine Hatun Camiinde Kaymakam Kaya ÇELİK, birim amirleri ve vatandaşlarımız ile birlikte şehitlerimizin ruhu için okutulan hatim ve mevlid-i şerifin duası yapıldı. Akabinde Kaymakam Kaya ÇELİK, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcileri, okul müdürleri, şehit yakınlarının katılımı ile Şehitlik Mezarlığı ziyaret edilerek İlçe Müftümüz Mehmet Ali DİLEK tarafından tüm şehitlerimiz ruhları için Kur’anı kerim okunarak dualar yapıldı.

Akşam Saat:20.30’da ilçemiz saat kulesi meydanında düzenlenen programa Kaymakam Kaya ÇELİK, İlçe Protokolü, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

Programda bir konuşma yapan İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK “15 Temmuz gecesi, ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi ve aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakâr millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak, milletimiz, bu darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. 15 Temmuz gecesi millet eğilmedi Türkiye yenilmedi. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir.

15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O gece aziz milletimiz ülkemizin geleceğine ve kendi karar verme yetkisine sahip çıkmıştır. Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde En büyük gücümüzün milletimizin birliği, beraberliği ve kardeşliği olduğunun bilinciyle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Programa Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua okunması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşmalarının canlı olarak izlenmesi, Marşlar, belgesel film,çeşitli slayt gösterilerinin de izlendiği program, saat 00:13’te tüm camilerden sela’ların okunması ile devam etti. Haber Merkezi

15 Temmuz'u Çeşitli Etkinliklerle Kutladık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir