- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Minik Yazarlar, İmza Gününde Halkla Buluştu

İlçemizin sevilen okullarından birisi olan Hacı Derviş Rasim İlköğretim Okulu’nda Minik Yazarların imza günü gerçekleşti.
“KOP Okuyor Projesi” kapsamında öğrencilerin yazdıkları “Benim Hikayem” kitabının tanıtım ve imza gününe İlçemiz Kaymakamı Kaya ÇELİK, İlçemiz Emniyet Müdür Vekili Salih KESKİN, İlçemiz Jandarma Komutanı Güray CELEBCİ, İlçemiz Milli Eğitim Müdürü Hüseyin AKBÜLBÜL, Hacı Derviş Rasim İlköğretim Okulu Müdürü İhsan Fırat KARAGÜLLÜ, İlçemiz Osmangazi Mahallesi Muhtarı Osman ÜLKER, çok sayıda okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Mucur Hacı Derviş Rasim İlköğretim Okulu Öğretmenleri, KOP Okuyor Projesi’nden yararlanmak için 8 Ağustos 2017 tarihinde Kop Okuyor Projesi teklif çağrısı üzerine yapmış olduğu başvurunun ardından geçen 16 aylık çalışmaları sonucunda projenin en önemli meyvesi ve minik yazarların büyük eseri olan “Benim Hikayem” kitabının tanıtım ve imza günü vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleşti.
İmza gününün açılış konuşmasını yapan ve proje ile ilgili bilgiler veren Hacı Derviş Rasim İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Nazire ÇİÇEK konuşmasında şu konulara yer verdi:
“Okulumuzda daha önce bir kütüphanenin bulunmayışı projemizi yazmaya başlamaktaki ilk çıkış noktamız olmuştur. Böylelikle projemizin ilk hedefi okulumuza güzel, kullanışlı, farklı bir kütüphane kazandırmak oldu.
Bu projemizin hedef kitlesi öğrencilerimiz, velilerimiz ve mahalle sakinlerimizdir. Kop Okuyor Projesi ise KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın yürüttüğü, KOP Bölgesi’nde yer alan illerde okuma kültürünü farkındalık yaratarak sürdürülebilir hale getirmek, öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımızın okuma yazma alışkanlıklarını geliştirmek için yapılan projelere mali destek sağlayan bir programdır.
Okulumuzun “Minik Yazarlar Kütüphanesi” projesi de kabul gören bu 10 projenin içerisin de yer alırken, Mucur İlçemizde de ilk kabul gören KOP Okuyor Projesi olmuştur.
13 Aralık 2017 tarihin de Sayın Valimiz Necati ŞENTÜRK ile KOP Başkanımız Sayın İhsan BOSTANCI tarafından imzalanan protokolden sonra resmiyet kazanan projemizin çalışmalarına başlandık.
Okulumuz, Mucur ilçemizin 28 köyünden 109 ve Osmangazi Mahallesinden 6 olmak üzere toplamda 115 öğrenciye taşımalı eğitim veren bir ilkokuldur. Okulumuzda daha önce bir kütüphanenin bulunmayışı projemizi yazmaya başlamaktaki ilk çıkış noktamız olmuştur. Böylelikle projemizin ilk hedefi okulumuza güzel kullanışlı farklı bir kütüphane kazandırmak oldu.
Hedef kitlemize öncelikle eğitim verdiğimiz 612 yaş grubu öğrencilerimizi seçtik., daha sonra ise okulumuzun ilçe merkezine uzak bir mahallede bulunması ve velilerimizin çoğunluğunun köylerde ikamet etmesi sebebiyle kütüphaneye ve kitaplara ulaşımının zor olduğunu, okuma alışkanlıklarının düşük olduğunu gözlemleyerek, velilerimizi ve mahalle sakinlerimizi de projemize dahil ettik.
Peki “Minik Yazarlar Kütüphanesi” Nasıl bir proje?
Projemize kütüphanemizi oluşturarak başladık. Okulumuzda atıl durumda olan boş dersliğimizi, öğrencilerimizin ilgisini çekecek şekilde düzenleyip, aktif olarak kullanabilecekleri bir kütüphane haline getirdik. Öğrencilerimiz için sınıf ortamından farklı bir ortam oluşturarak kütüphaneye karşı olan merak ve ilgilerini arttırdık.”dedi.
Daha sonra İmza Günü minik yazarlara hediyelerinin verilmesinin ardından sona erdi. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir