- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM GÜNCEL YEREL

Vatan Hoca, Mucur MYO’yu Ziyaret Etti

Ahi Evran Üniversitesinin akademik personeli ile sık sık bir araya gelerek onlarla istişare eden Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, istişare toplantılarına devam ediyor.
Pazartesi günü Mucur Meslek Yüksekokulu Toplantı Salonunda öğretim elemanları ile bir araya gelen Rektör Vatan KARAKAYA’ya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Gökbel ile Prof. Dr. Mustafa Kurt ve Genel Sekreter Mehmet Zeki Küçük eşlik etti.
Akademik personel ile görüşme öncesi Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah AYDEMİR’i makamında ziyaret eden Rektör KARAKAYA ve ekibi, yüksekokulun genel ve fiziki durumu hakkında bir ön görüşme yaptı.
Rektör KARAKAYA: “Üniversiteler Artık Stabil Yapıdan Dinamik Yapıya Dönüşmeli”
Mucur Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Emrah AYDEMİR ile görüşmesinin ardından Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, Mucur Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile bir araya geldi. İlerleyen dönemlerde meslek yüksekokullarına talebin daha da artacağını belirten Rektör KARAKAYA, öğrencilerin artık mezun olduktan sonra iş bulma imkanı olan bölümlere yöneldiklerini dile getirdi. Öğrencilerin taleplerini dikkate alarak yeni bölümler açmayı planladıklarını ifade eden Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, tercih edilmeyen bölümleri kapatarak buradaki öğretim elemanlarını doluluk ve tercih oranı yüksek bölümlere yönlendirdiklerini ifade etti. Üniversitelerin artık stabil yapılarından dinamik yapıya dönmeleri gerektiğini anlatan Rektör KARAKAYA, üniversitelerde öğrencilerin talep ve tercihlerine göre değişim ve dönüşüm yaşayacaklarını vurguladı. Bu değişim ve dönüşümün sadece meslek yüksekokullarında değil fakültelerde de gerçekleşeceğini kaydeden Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, “Amacımız, sadece öğrenci talebini karşılamak ve atıl olan bölümleri aktif hale dönüştürmektir.” dedi. Öğretim elemanlarının yeni oluşacak konsepte katkılarını beklediğini dile getiren Rektör KARAKAYA, böylelikle daha fazla öğrenciye daha fazla insana erişileceğini ve daha fazla istihdam alanı üreteceklerini söyledi.
Rektör KARAKAYA: “Öğrenci Bizim En Kıymetli Değerimizdir”
Öğrencilerle irtibatında son derece önemli bir etken olduğuna her konuşmasında değinen Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, konuşmasına şöyle devam etti: “Eğitim ve öğretimde öğrenci ile irtibat çok önemlidir, bunu her zaman savunmuşumdur. Öğrencilere dokunmamız gerekiyor. Onları yarına hazırlamak için bütün becerimiz ile mürebbi olma, hoca olma niteliği ile çocuklarımıza dokunmamız gerekiyor. Onlar bizden aldıkları ile değişecek ve dönüşecekler. Her dersimiz yarına yetişmiş ve iyi insan çıkarma hamlesi olmalı.” Öğretim elemanlarına, “Yarınlarımızdan emin olmak için bu gençleri kendi elimizle uçacak bir kuş gibi görüp onlara mutlaka eğitim – öğretim ve dönüştürücü tarafınızı ortaya koymanız lazım.” diyen Rektör KARAKAYA, bu işin zor olduğunu ve bu yüzden öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu kaydetti. Gençlerin bizim umudumuz ve geleceğimiz olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, öğretim elemanlarına öğrencilerin hayatına en iyi şekilde etki edecek bir tohum atmalarını tavsiye etti. Günümüzde öğrencinin yetişmesinde öğretmenin katkısının gerekli olduğunu anlatan Rektör KARAKAYA, öğretim elemanlarının mümkün olduğunca seviyeli bir şekilde öğrencilerle ilgilenilmesi gerektiğini söyledi. “Öğrenci bizim en kıymetli değerimiz, o değer üzerine çalışmalarınızı yürütün” diyen Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, öğretim elemanlarına öğrencileri ve dersleri ihmal etmeden akademik çalışmalarına devam etmeleri tavsiyesinde bulundu.
Rektör KARAKAYA: “Anadolu Toprağında Anadolu Kültürü ile Bilim Yapmak, Düşünmek ve bu Düşünceyi de Evrenselleştirmek Bizim Görevimiz”
Üniversitelerin toplumu gelişim ve kültür anlamında geliştirdiğini belirten Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, öğretim elemanlarının bunları doğru yönettiğinde Anadolu kültürünün güçleneceğini ifade etti. “Anadolu toprağında Anadolu kültürü ile bilim yapmak, düşünmek ve bu düşünceyi de evrenselleştirmek bizim görevimiz” diyen Rektör KARAKAYA, bu yüzden üniversitelerin misyonunun ağır bir misyon, kültür oluşturma ve değer katma misyonu olduğunu söyledi. Üniversitelerin kuruluş sebeplerinin yeni kurdukları düzeni kendi toplumlarına bilgi ile transfer etmek ve onu kalıcı hale getirmek olduğunu değinen Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, akademisyen olarak kendilerine düşen görevin Anadolu toprağı misyonunu kendi toprakları üzerinde yapmak olduğunu söyleyerek “Bu bizim asli görevimiz, bunu yaptığımız zaman görevimizi yapmış olacağız. Bunu başardığımız zaman daha mutlu ve huzurlu olacağız.” dedi.
İstişare toplantısının ardından Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde hayata geçen Radyo Fokus’un açılışını gerçekleştiren Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan KARAKAYA, canlı yayında kısa bir konuşma yaptı. Kırşehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Gençlik Merkezleri ve Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksekokulu ortaklığında hazırlanan Oyuncak Toplama Projesi ile Mucur Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan TV stüdyosu hakkında yetkililerden bilgiler alan Rektör Vatan KARAKAYA, güzel işlere imza attıklarını ve atmaya da devam edeceklerini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir