- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
GÜNCEL POLİTİKA YEREL

Mucur Halkı; Belediye Ekmeği Çıkmayınca Bu Hesabı Yaptınız Mı?

Aylardır yazdığımız belediye ekmeği, ihalesiz yeni alınan doğalgaza uyumlu ekmek pişirme makinesi, Belediye ekmeğinin üretiminin durdurularak Belediye fırınına kilit vurulması ile ilgili bir sürü haberler yaptık. Bu işte malûm şahsın hiç ele alınacak bir yanı kalmadı. Yaptığımız haberlerde zerre kadar bir çıkarımız ve menfaatimiz yoktur. Ama iş çıkar ve menfaate gelince aklımıza Kırşehir’deki ekmek fiyatları ve İlçemiz’deki ekmek fiyatlarını karşılaştırma gereğini İlçemiz halkı ve milletimiz menfaati için gerekli duyduk.
Şimdi yapacağımız hesabı karıştırmadan iyi okumanızı tavsiye ederim;
4 kişilik küçük bir çekirdek ailenin önce aylık ve yıllık ekmek tüketimini hesaplayacağız. Bu hesapla şuan İlimiz’de çıkan ekmek fiyatı ile de kıyaslayacağız.
4 kişilik aile günde 3 öğünde günlük 12 ekmek tüketir. 12 ekmeği çok görmeyin çünkü bir ekmek 200 gram’dır. 200 gr. olduğuda şüpheli ama bunu 30 gün üzerinden hesaplarsak 12 ekmek x 30 gün = ayda 360 ekmek eder. Bunu yıla hesapladığımızda ise 360 ekmek X 12 ay = 4320 ekmek eder. 4.320 ekmeği 0,75’ten şuan itibarîyle Kırşehir Fiyatıyla çarparsak 4320 ekmek X 0.75 TL’den = 3240 TL eder. Bunu şuan İlçemiz’de çıkan ekmek fiyatıyla çarparsak 4320 ekmek X 1.25 TL’den = 5400 TL eder. Kırşehir ile Mucur arasındaki ekmek fiyatını kıyaslarsak 5.400 TL’ye Mucurdan alırken 3.240 TL’ye Kırşehir’den alınmakta. YILLIK 2160 TL’lik FARK ortaya çıkmaktadır.
Mucur halkı, size bu çıkarttığımız hesap Kırşehir ile Mucur arasındaki ekmek fiyat farkıdır. 2160 TL’lik fark ve bu kadar büyük bir kâr kimlerin menfaatine?
Geri kalanını ise önceden çıkan belediye ekmeği fiyatı ile şimdiki İlçemizde çıkan ekmek fiyatı hesabını da sizlere bırakıyorum.
Geçen ki sayımızda yazmış olduğumuz; “Vay Garibanım, Gurabam Vay. Ekmeğinizde pek ucuza gitmiş..!” Başlıklı haberimde bende istemeyerek tongaya düşmüşüm. Okuyucularımızdan özür dilerim. Meğer hesap öyle değil hane başına 2160 TL’lik çok büyük vurgun varmış..! Belediye Fırını kapanınca Doğalgaza uyumlu İhalesiz ekmek makineleriyle ekmek çıkmayınca bu vurgundan kimler nasipleniyor? Orasını da Allah bilir…
İlçemiz’de ekmek pekte ucuz değilmiş… Haber: Ramazan Dağlı
Mucur Halkı; Belediye Ekmeği Çıkmayınca Bu Hesabı Yaptınız Mı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir