- Dağdelen Gazetesi - Doğru, Dürüst, Tarafsız, Güncel...
EĞİTİM POLİTİKA

Mucur MYO’da Çanakkale, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Paneli Yapıldı

Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yükseokulu’nda “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri programı kapsamında İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif ‘i Anma Paneli” düzenlendi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Mucur MYO Medya bölümü Öğretim Görevlisi Osman ÇAKIR’ın hazırladığı Çanakkale’yi anlatan video sunumu ile devam etti.
Ardından Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cahit AYTEKİN açılış konuşması yaparak; Çanakkale, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ile ilgili kısa bilgiler verdi.
Sonrasında panele geçildi. Arş. Gör. Muhammed Mazhar ŞAHİN’in yönettiği panelde ilk olarak Emekli Öğretim Görevlisi Mahmut SEYFELİ söz alarak İstiklal Marşı’nın anlamı konusunda konuşma yaptı ve duygu dolu çeşitli şiirler okudu.
Sonrasında Doç. Dr. Abdülkerim KARADENİZ “Tematik Düzlemde Safahat” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Safahat; niçin ve nasıl okunmalı, Safahat’ın şiirleri bize ne anlatır gibi konular üzerinde durdu ve KARADENİZ Seyfi Baba şiirine de dikkat çekti.
Son olarak Doç. Dr. Maksut YİĞİTBAŞ, “Safahat Okumak, Akif’i Anlamak” balıklı sunumlarını yaptılar.
KARADENİZ, Fotoğraf sanatçısı Ara GÜLER ile Mehmet AKİF’in lirik temalı eserleri arasındaki benzerliklere dikkat çekti ve bu konuda örnekler verdi. Mezarlık ve Küfe şiirleinden bazı mısraları açıklayarak, Nurettin TOPÇU’nun okunması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Program sonunda Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Cahit AYTEKİN tarafından panelistlere Plaket takdim edilerek, panele katılan dinleyicilerle hatıra fotoğrafı çektirildi. Haber: Ramazan Dağlı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir